allnews-epirus

ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ? -ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΙΝΓΚ-777. =ΠΟΛΛΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Σενάρια τρόμου για την κατάρριψη του Boeing - Ηταν στόχος ο Πούτιν;(upd)
Σοκ προκαλεί το σενάριο που μετέδωσαν ξένα πρακτορεία σχετικά με την κατάρριψη του αεριοπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, που μεταδίδει και το Russia Today, στόχος των δραστών ήταν το αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν που ταξίδευε στον ίδιο αεροδιάδρομο και το στίγμα του, μαζί με αυτό του Boeing, βρέθηκε στο ίδιο σημείο αλλά με μια διαφορά ώρας.
Το προεδρικό αεροπλάνο ήταν εκεί στις 16.21 ώρα Μόσχας και το μαλαισιανό Boeing στις 15.44 ανέφερε πηγή προσθέτοντας ότι τα δύο αεροπλάνα μοιάζουν στην όψη, έχουν παρόμοιο περίγραμμα, διαστάσεις και χρώματα. Υπάρχει επίσης ένα ακόμη σενάριο ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από άλλο ουκρανικό το οποίο πίστεψε ότι ήταν αυτό που μετέφερε τον Βλ. Πούτιν.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχεδιάζει να συνεδριάσει εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση στην Ουκρανία σήμερα (Παρασκευή) μετά την συντριβή ενός μαλαισιανού επιβατικού αεροσκάφους στο ανατολικό τμήμα της χώρας αυτής που είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατοι και οι 295 άνθρωποι που είναι γνωστό ότι επέβαιναν σε αυτό.
Διπλωμάτες δήλωσαν αρχικά ότι η συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ θα γινόταν στις 15:00 σήμερα (τοπική ώρα· 22:00 ώρα Ελλάδας), αργότερα όμως ανέφεραν ότι ενδέχεται να επισπευσθεί και να γίνει το πρωί (τοπική ώρα).
Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για πολιτικά θέματα, ο Αμερικανός Τζέφρι Φέλτμαν, αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εξελίξεις στη συνεδρίαση αυτή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Σενάρια τρόμου για την κατάρριψη του Boeing - Ηταν στόχος ο Πούτιν;(upd)
ΠΕΤΟΥΣΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Το μαλαισιανό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία πετούσε σε ύψος 33.000 ποδών (ή 10 χλμ.), δηλαδή περίπου 1.000 πόδια πάνω από το τμήμα του εναέριου χώρου της χώρας που έχουν κλείσει οι ουκρανικές αρχές, δήλωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για το συντονισμό των πτήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, η Eurocontrol.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αεροσκάφος πετούσε στο επίπεδο πτήσης 330 (περίπου 10.000 μέτρα ή 33.000 πόδια), όταν εξαφανίστηκε από το ραντάρ» ανέφερε η Eurocontrol, η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες.
«Ο διάδρομος αυτός είχε κλείσει από τις ουκρανικές αρχές από την επιφάνεια έως το επίπεδο πτήσης 320 (κατά προσέγγιση 32.000 πόδια), αλλά ήταν ανοικτός στο επίπεδο όπου πετούσε το αεροσκάφος», πρόσθεσε η υπηρεσία.
Μετά τη συντριβή, όλος ο εναέριος χώρος της ανατολικής Ουκρανίας έχει κλείσει, ανεξαρτήτως υψομέτρου, ανέφερε η ανακοίνωση της Eurocontrol.

ΠΟΛΛΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
«Πολλοί Ολλανδοί» πολίτες επέβαιναν στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ και το οποίο συνετρίβη σήμερα στην ανατολική Ουκρανία με σχεδόν 300 επιβάτες, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας.
«Υπήρχαν πολλοί Ολλανδοί στο αεροσκάφος» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ίβο Όπστελτεν στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.
«Δε μπορώ να είμαι πιο ακριβής» δήλωσε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε ότι είναι «βαθύτατα σοκαρισμένος» από τις «φοβερές» εικόνες των συντριμμιών του αεροσκάφους που έχουν μεταδώσει μέσα ενημέρωσης.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΓΑΛΛΟΙ
Τουλάχιστον τέσσερις Γάλλοι επέβαιναν στη μοιραία πτήση MH17 του Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.
Ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τέσσερις Γάλλοι, ο Φαμπιούς είπε: «Ήταν τουλάχιστον τέσσερις».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη