allnews-epirus

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕ Η ΠΟΛΗ



Απο απόψε, μετά την ενθρόνισή του στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του. Πρωτοφανής η κοσμοσυρροή συμπολιτών στην Μητρόπολη, ασφυκτικά γεμάτη η εκκλησία και εκατοντάδες ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την τελετή της ενθρόνισης απο το προαύλιο του Αγίου Αθανασίου. Όλα έγιναν με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια μιας ενθρόνισης Μητροπολίτη και ο Μάξιμος δεν έκρυβε την συγκίνησή του. Αναλαμβάνει τα ηνία μιας ιστορικής και δύσκολης Μητρόπολης και αισθάνεται βαρύ το χρέος να υπερπηδήσει τον πήχυ που τοποθέτησαν ψηλά οι άξιοι προκάτοχοί του. Η συνέχεια θα δείξει αν θα τα καταφέρει, κάτι που ολόψυχα του ευχόμαστε όλοι. Να είναι όχι μόνο αξιο να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του, αλλά και νηα το ξεπεράσει.


Η υποδοχή που επιφύλαξαν τα Γιάννινα στον Μητροπολίτη Μάξιμο, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή στην κεντρική πλατεία. Τεράστιος ο όγκος των συγκεντρωμένων και η λέξη "Άξιος" ακούστηκε πολλές φορές. 

AYPODOXH2

O  Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην  ιστορική ευθύνη που έχει αναλαμβάνοντας την Μητρόπολη Ιωαννίνων και τόνισε  την τεράστια ευθύνη και ιστορική κληρονομιά που αναλαμβάνει."Τα Ιωάννινα στο εξής, -υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μάξιμος, είναι πια η οικογένειά μου.Το είναι μου θέλω να ποτιστεί με τη νέα μου πατρίδα, τη γη, τους ανθρώπους της, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, τα όνειρα των νέων, την πρόοδο και το κοινό καλό». Υποσχέθηκε πως με οδηγό το Ευαγγέλιο και με διάθεση συνεργασίας με όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του τόπου, αλλά ιδιαίτερα με τους νέους, με διαφάνεια και νομιμότητα, θα επιδιώξει να γίνει «ο πρώτος εργάτης και διάκονος της Μητρόπολης».



H OMIΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ ΦΙΛΙΟΥ

Υποδεχόμενος εκ μέρους της πόλης τον Μητροπολίτη Μάξιμο ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, επεσήμανε:
 "Εμείς σήμερα αναγνωρίζουμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και καλοδεχόμαστε τον Πνευματικό Ηγέτη που αυτή έχει την ευθύνη να εκλέγει. Η Μητρόπολη και η Κοινωνία των Ιωαννίνων έχουν δεσμούς αιώνες τώρα. Υπάρχουν νοοτροπίες εξαρτημένες από συναισθηματικές φοβίες. Πολλοί θεωρούν την παράδοση ως μουσειακό έκθεμα κι όχι ως στοιχείο εξέλιξης προς το μέλλον. Όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε παράδοση με τον προκάτοχό σας, τον μακαριστό Θεόκλητο. Μια παράδοση σχέσεων την οποία θα γνωρίσετε και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδεχτείτε, θα συνεχίσετε και πιστεύουμε ότι θα είστε και σεις υπερήφανος όπως όλοι μας....". 
Και συνέχισε: "... Πιστεύω ακράδαντα ότι ο λαός των Ιωαννίνων θα είναι δίπλα σας. Κι αν σε κάτι πληγωθείτε, θυμηθείτε πως ο Δεσπότης πάντοτε συγχωρεί. Προχωρήστε στις τομές που απαιτούνται! Σας θέλουμε μπροστά σε όλα! Αρνητές, δύσπιστοι και ψιθυριστές θα υπάρχουν πάντοτε και σε όλα, αλλά θα μένουν στο περιθώριο...." 
-"...Η πόλη έχει πολλούς και ικανούς ανθρώπους. Ιδιαίτερα νέους. Σας απευθύνω παράκληση να τους αξιοποιήσετε ακόμη περισσότερο για μεγαλύτερα και σημαντικότερα. Η εκκλησία έχει τη δύναμη να ενώνει. Είναι και παραμένει ο σημαντικότερος συνεκτικός, κοινωνικός και ενωτικός παρονομαστής. Η πόλη και η επαρχία μας τώρα έχει εσάς. Υποθέτω πως κάποια πράγματα θα μείνουν ως έχουν, ενώ άλλα θα αλλάξουν τελείως ή εν μέρει. Οι αποφάσεις είναι δικές σας. Γνωρίζουμε όλοι την δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας. Αναλαμβάνεται την ιστορική Μητρόπολη των Ιωαννίνων έχοντας μπροστά σας πολλά προβλήματα στα οικονομικά των Ιδρυμάτων που προέκυψαν από τις συγκυρίες των δεινών της πατρίδας μας και πολλά κοινωνικά προβλήματα. Θα μου επιτρέψετε στις συναντήσεις μας να σας ενημερώσω αναλυτικά. Σεβασμιότατε Η πόλη των Ιωαννίνων σας υποδέχεται με ανοιχτή καρδιά. Προσωπικά σας εύχομαι επιτυχία στην ποιμαντορία σας, προς όφελος την κοινωνίας, δηλαδή των δημοτών μας. Καλώς ήρθατε… Τώρα πλέον είστε ένας από μας… δικός μας…! Εκεί δηλαδή όπου θα συναντιόμαστε και θα παλεύουμε όλοι μαζί, γιατί όπως σοφά έχει ειπωθεί: «Πρέπει να χαθούμε μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθούμε από την απελπισία».

AYPODOXH3

Μάξιμος: Η πορεία μας δεν θα είναι καλοπέραση, αλλά θα είναι Σταυρός

AYPODOXH









AMAKSIMOS 20

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη