allnews-epirus

ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

DNA από τον υπαρχηγό του Μαζιώτη στο σκάφος των ληστών του Διστόμου Ταυτοποιήθηκε έπειτα από την έρευνα των αστυνομικών
Γενετικό υλικό του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος θεωρείται υπαρχηγός της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη, ταυτοποίησαν οι αστυνομικοί στο δεκάμετρο φουσκωτό που χρησιμοποίησαν οι ληστές της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο για να διαφύγουν από τη Βοιωτία στην Κορινθία.
Οπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες , έπειτα από έρευνα στο σκάφος που οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να πυρπολήσουν με σκοπό να «σβήσουν» τα ίχνη τους, οι άνδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν DNA που ανήκει στο Γιώργο Πετρακάκο.
Με το νέο αυτό στοιχείο, οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι το «modus operandi» στην ληστεία της τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια του Διστόμου είναι ταυτόσημο με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη.
Ο εντοπισμός γενετικού υλικού του Γιώργου Πετρακάκου στο σκάφος των ληστών είναι το νέο στοιχείο που προέκυψε από τις έρευνες των τελευταίων ωρών. Πηγή με την οποία επικοινώνησε το protothema.gr απέδωσε τη ληστεία της Εθνικής στο Δίστομο με λεία περίπου 300.000 στην «παρέα των ποινικών», με τους οποίους συνεργαζόταν ο φυλακισμένος αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα».
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι και στη ληστρική επιδρομή σε τράπεζα των Σπετσών το 2012 από την ομάδα των ποινικών του Μαζιώτη συμμετείχε και πάλι ο Γιώργος Πετρακάκος. Και σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα είχε διαφύγει με ταχύπλοο, το οποίο έκαψαν στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Μάλιστα και τότε είχαν κρατηθεί όμηροι δύο υπάλληλοι του υποκαταστήματος που λήστεψαν.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη