allnews-epirus

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΝΟΣ

Έφυγε σήμερα απο την ζωή ο  ομότιμος καθηγητής Αστροφυσικής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργίος Μπάνος.
Ο εκλιπών, που πρυτάνευσε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατά την περίοδο 1979-80, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών και θα κηδευτεί την Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Περιστερίου.
Ο καθηγητής Γεώργιος Μπάνος γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ΄ όπου αποφοίτησε το 1956 και το 1968  αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Τμήματος. Διετέλεσε ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα  Ερευνών (1959 έως 1961) και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (1961 έως 1975).  Κατόπιν εξελέγη καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απ΄ όπου αποχώρησε το 1989. Το διάστημα 1979 έως 1980 διετέλεσε Πρύτανης του. 

Ψήφισμα της Πρυτανείας για τον θάνατο του πρώην Πρύτανη Γεωργίου Μπάνου

27 Οκτ. 2014
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΝΟΥ
Συνήλθε και αφού άκουσε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη, ο οποίος εξήρε την εξαίρετη προσωπικότητα, το ακαδημαϊκό του ήθος, καθώς και τη σημαντικότατη προσφορά του εκλιπόντος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων , αποφάσισε τα εξής:
- Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του
- Να αναρτηθεί για 24 ώρες μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την ημέρα της κηδείας
- Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος
- Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος
-Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό ημερήσιο τύπο και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη