allnews-epirus

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 49ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο στην καθαριότητα σε απορριμματοφόρο του Δήμου. Ο 49χρονος εργαζόμενος στο πίσω μέρος του σταματημένου απορριμματοφόρου, παρακολουθούσε το άδειασμα του κάδου, όταν πάνω του έπεσε ένα τζίπ, 

για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους. Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αρκέστηκαν στο να διαπιστώσουν τον θάνατό του.Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο 72χρονος οδηγός του τζιπ.
Η είδηση θανάτου του 49χρονου, σκόρπισε την θλίψη στον Δήμο, αλλά και στην πόλη. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία Ιωαννίνων.
_Σχετικά με το δυστύχημα πριν λίγο, απο την Αστυνομία ανακοινώθηκαν τα παρακάτω: "Σήμερα (19-11-2014) και ώρα 07.00΄ στο 5ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού  Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (διασταύρωση Αμπελάκια Ιωαννίνων), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρονος , προσέκρουσε στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου Ιωαννιτών, που οδηγούσε 42χρονος. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ένας 49χρονος , υπάλληλος του Δήμου και σοβαρά ο 72χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το  Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων". 
Συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής 
Σχετικά με ττραγικό δυστύχημα απο τον Δήμο εεκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση. 
"Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει την οδύνη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του 49χρονου εργαζόμενου στον τομέα καθαριότητας του Δήμου, που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος εν ώρα εργασίας.
Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 7 σήμερα το πρωί στην περιοχή των Καρδαμιστίων την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων.
Το απορριμματοφόρο ήταν ακινητοποιημένο στην άκρη του δρόμου και ο άτυχος εργαζόμενος βρισκόταν πίσω από αυτό, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία αποκομιδής από τον κάδο απορριμμάτων, όταν διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο τραυματίζοντας τον θανάσιμα.
Να σημειωθεί ότι το θύμα φορούσε το φωσφοριζέ γιλέκο που επιβάλλεται να φέρουν για λόγους ασφαλείας οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας, ενώ το απορριμματοφόρο ήταν κανονικά σταθμευμένο στην άκρη του οδοστρώματος.
Τα ακριβή αίτια του τροχαίου διερευνά το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, όπου προσήλθαν για να καταθέσουν οι συνάδελφοι του άτυχου εργαζόμενου  και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτζίδης".  
-Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, με δηλώσεις που έκανε, εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη όλων για έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στο καθήκον.«Χάθηκε ένας συνεργάτης μας, χάθηκε ένας φίλος. Εκφράζω την βαθιά οδύνη όλων μας και τα συλλυπητήρια μας», σημείωσε ο κ. Κατηρτσίδης.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
Την βαθειά θλίψη και οδύνη όλων των μελών της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ εξέφρασε  ο επικεφαλής της κ.Νίκος Γκόντας μόλις πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο του εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών  Σ.   Ζαμπακίδη . "Δυστυχώς ένας ακόμη εργαζόμενος στο δήμο πέφτει θύμα της  ανθρώπινης απροσεξίας  την ώρα του καθήκοντος του.Ο δήμος Ιωαννιτών θρηνεί  τον άδικο χαμό ενός ακόμη εργαζόμενου, την ώρα που εκείνος πάσχιζε   για την καθαριότητα  της πόλης μας .Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του...»δήλωσε  ο κ.Γκόντας.
-Επίσης την βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του Σπύρου Ζαμπακίδη που για 21 χρόνια εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του Δήμου μας εκφράζει η παράταξη Πολίτες για την Ανατροπή και με ανακοίνωσή της ζητά να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη