allnews-epirus

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑΣ: ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ...



Eνώ σε όλη την Ευρώπη και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας οι Αστικές Συγκοινωνίες εκσυγχρονίζονται, στα Γιάννινα γυρίζουν ολοταχώς προς τα πίσω, σε ότι αφορά την γρήγορη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση των συμπολιτών, που αποφάσισαν να εμπιστευθούν το Αστικό Λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους στην πόλη, χωρίς να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, αλλά και για τους επισκέπτες που κινούνται κυρίως προς τα δύο νοσοκομεία της πόλης.
Επιστολή συμπολίτισσας στο ALL NEWS EPIRUS, αποδεικνύει ότι το Αστικο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, δεν σέβεται τους επιβάτες του και με την τακτική που ακολουθεί, τους εκνευρίζει αφάνταστα, με αποτέλεσμα, ο ένας μετά τον άλλον να το εγκαταλείπει. Και μετά θα βγουν να μιλήσουν για μείωση της επιβατικής κίνησης… 

Η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητό All News Epirus,
Την …πάτησα και σήμερα, αλλά σίγουρα για τελευταία φορά. Το τελευταίο τριήμερο, είχα αποφασίσει να χρησιμοποιώ το αστικό λεωφορείο προς και από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου νοσηλεύεται συγγενικό μου πρόσωπο. Αλλωστε με βόλευε γιατι μένω στην Καλούτσιανη και το λεωφορείο περνάει από εκεί.
Κάθε απόγευμα, ξεροστάλιαζα στην στάση, με την ελπίδα ότι, από λεπτό σε λεπτό θα περάσει το λεωφορείο. Περνούσαν 15 λεπτά, 20 λεπτά, 50 λεπτά και ώ… του θαύματος, στα 35-40 λεπτά εμφανίζονταν. Μόνιμες οι διαμαρτυρίες των επιβατών, αλλά οι οδηγοί σήκωναν αδιάφορα τους ώμους τους.
Αποφάσισα λοιπόν να… οργανωθώ. Αναζήτησα στο ΊΝΤΕΡΝΕΤ, ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΌΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΊΩΝ.
Γράφει λοιπόν στα απογευματινά που με ενδιέφεραν. Από Χατζηκώστα: 16.25,  17.00 (35 εικονικά λεπτα που πάντα γίνονται 40 και 45 λεπτά), 17.30, 18.00, 18.30, 19.10, 19.30. 20.20, 21.00.
 ΘΑΥΜΑΣΤΕ Αστική Συγκοινωνία, για κεντρικούς δρόμους, που εννοείται  ότι …εξυπηρετούν τους πολίτες της πόλης. Να περνάει το λεωφορείο κάθε 30, 40 ή 50 λεπτά!!! Πείτε μου αν αυτό γίνεται σε πόλεις που έχουν οργανωμένη Αστική Συγκοινωνία.
Σήμερα λοιπόν δεν πρόλαβα το λεωφορείο των 17.30 και αποφάσισαν να περιμένω το επόμενο που ήταν στις 18.00. Μαζί με άλλους ξεπαγιασμένους επιβάτες, περιμέναμε, περιμέναμε… Κάποιοι αποφάσισαν ανα τρεις να παίρνουν ταξί από την πιάτσα απέναντι και να φεύγουν, αφού τους στοίχιζε και φθηνότερα και θα πήγαιναν στο σπίτι τους.
Φυσικά η αναμονή μας είχε εξοργίσει όλους και κάποιος που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, μας είπε ότι το ΚΤΕΛ ασχολείται μόνο με τα δρομολόγια του Πανεπιστημίου, με σχολικές εκδρομές, μεταφορές συλλόγων και πάει λέγοντας. Μάλιστα όταν κάνει εκδρομές αφαιρεί και λεωφορεία από γραμμές και κυρίως την Νο 10 που εκτελεί δρομολόγια στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Επίσης μας είπε ότι ο Περιφερειάρχης δίνει σωρηδόν άδειες στο ΚΤΕΛ που έφθασε ήδη στα 50 τα αυτοκίνητά του. Με  προβλημάτισαν αυτά που άκουγα, αλλά τα γράφω για να τα ψάξουν άλλοι πιο ειδικοί από μένα…
Το λεωφορείο λοιπόν, ήλθε 16.12 δηλαδή 42 λεπτά μετά από το προηγούμενο!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΌ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που σέβεται τους επιβάτες του. Φυσικά δεν πρόκειται να ξαναμπώ στο λεωφορείο, θα χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου, αλλά λυπάμαι τους σημερινούς συνεπιβάτες μου, που θα συνεχίσουν να εμπαίζονται και να ταλαιπωρούνται.
 Κύριε Δήμαρχε, μέχρι να έλθει το τραμ, δεν φροντίζεις να γίνει μια Δημοτική Αστυνομική Συγκοινωνία, να βρούν την λύση οι συμπολίτες?
Σας ευχαριστω για την φιλοξενία

Ελενη Π….

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη