allnews-epirus

ΜΕ... ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ, ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ "ΠΑΤΗΣΕ" ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

2001 umbenennung-in-fraport-ag

Η εταιρία Fraport η οποία έχει συνεταιριστεί με τον Όμιλο Κοπελούζου, είναι η νικήτρια του διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Μεγαλομέτοχοι της εν λόγω εταιρίας είναι φορείς του γερμανικού δημοσίου, δηλαδή η Περιφέρεια του Έσσε με ποσοστό 31.5%, η κρατική Lufthansa με ποσοστό 8,45% και ο Δήμος Φρανκφούρτης μέσω του δημόσιου φορέα μεταφορών της πόλης...

Ελέγχουν όλο τον τουρισμό σε Αιγαίο, Ιόνιο και Χαλκιδική

Η εν λόγω εταιρία αποκτά τον αποκλειστικό έλεγχο των αερομεταφορών με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, στο Αιγαίο και σε όλο το Ιόνιο, αφού αγόρασε όλα τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τα Επτάνησα, καθώς και τηε Χαλκιδικής, μέσω του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης.

Ποια είναι η Fraport

Η Fraport AG δραστηριοποιείται παγκοσμίως σε αεροπορικές δραστηριότητες, σε εμπορικές αεροπορικές επιχειρήσεις και την ανάπτυξη ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιο της Fraport αποτελείται από 11 αεροδρόμια στην Γερμανία και σε όλον τον κόσμο.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αποτελεί την έδρα της, ενώ με τα εκτός Γερμανίας αεροδρόμια επιδιώκει μεταξύ άλλων την εδραίωση της Φρανκφούρτης ως κύριου κόμβου στο παγκόσμιο σύστημα αεροπορικών μεταφορών.
Ο Όμιλος Κοπελούζου και η Fraport αποτελούν εταίρους στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο Pulkovo, της Αγίας Πετρούπολης, στην Ρωσία.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fraport AG, Dr. Stefan Schulte εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την τελευταία νέα επέκταση του διεθνούς χαρτοφυλακίου της εταιρείας: «Τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια προσθέτουν άλλη μία επένδυση στον τομέα των αεροδρομίων με δυναμικές προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης. Η επιλογή της Fraport αναδεικνύει τη θέση μας ως κορυφαίος παγκόσμιος διαχειριστής στον τομέα των αερολιμένων. Η εκτεταμένη τεχνογνωσία μας έχει αποκτηθεί κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών και θα συμβάλει στην επέκταση και ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη