allnews-epirus

Η DIGEA ΕΦΕΡΕ "ΧΙΟΝΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΕΣ



Αυτή η κυβέρνηση, αν μη τι άλλο, έχει τον τρόπο της να ρίχνει "μαύρο" στις τηλεοπτικές οθόνες των πολιτών. 
Μετά το "μαύρο" στην ΕΡΤ από τα μεσάνυχτα έριξε "μαύρο" στις τηλεοπτικές οθόνες των Γιαννιωτών και όχι μόνο, με την δικαιολογία της μετάβασης στην "ψηφιακή εποχή".
 Κι ενώ διεθνώς η μετάβαση απο την αναλογική στην ψηφιακή εποχή, έγινε ομαλά χωρίς να διακοπεί απότομα η αναλογική εκπομπή, στα Γιάννινα κατέβηκαν οι διακόπτες και γέμισαν οι οθόνες "χιόνια". 
Ακόμη κι αυτοί που είχαν εφοδιαστεί αποκωδικοποιητές στην μεγάλη τους πλειοψηφία, εκτός απο την συσκευή δεν είχαν προμηθευτεί scart, ή κατά περίπτωση καλώδιο HDMI που να ταιριάζει στην τηλεόρασή τους.
 Αποτέλεσμα αυτή την ώρα πάνω απο το 80% των τηλεοπτικών συσκευών, να δείχνουν "χιόνια", ενώ οι έξυπνοι της digea έκοψαν το αναλογικό σήμα ακόμη και σε περιοχές που δεν εκπέμπουν ψηφιακά και βασικά την πλήρωσαν οι κάτοικοι των χωριών, που είχαν σαν "παρέα" τους την τηλεόραση. Άγνωστο πότε εκει θα ξαναδούν τηλεόραση...
Φυσικά το αδιαχώρητο σήμερα στα καταστήματα που πωλούσαν αποκωδικοποιητές, κάτι που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Υπολογίζεται οτι στην περιοχή του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, θα απαιτηθούν πάνω απο 150.000 αποκωδικοποιητές, γιατί σήμερα ελάχιστα σπίτια έχουν μόνο μια τηλεοπτική συσκευή. 
Υπολογίστε σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων, πόσοι αποκωδικοποιητές θα απαιτηθούν, πόσο μάλλον και στους γειτονικούς νομούς. 
Είναι πολλά τα λεφτά και ιδού ένας τρόπος για να εισπραχθούν απο τη Digea  και το κράτος σημαντικά ποσά. 
Τώρα γεννιέται κι ένα επιπλέον ερώτημα...
Γιατί να μη χρειάζεται μόνο ένας αποκωδικοποιητής συνδεόμενος με την κεντρική κεραία και υποχρεώνουν για αποκωδικοποιητή σε κάθε συσκευή? 
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη