allnews-epirus

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΙΟΥΜΠΙΤΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 149 ΑΘΩΟΥΣ?


Έρευνες στην κατοικία όπου διέμενε ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της Germanwings, Αντρέας Λούμπιτς, στο Ντίσελντορφ καθώς και σε άλλες ιδιοκτησίες, πραγματοποιούν οι αρχές της Γερμανίας για την αναζήτηση εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας της χώρας αυτής Κριστόφ Κούμπα.
Οι έρευνες άρχισαν μετά τις δηλώσεις του Γάλλου εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπριν Ρομπέν, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Λούμπιτς έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό.
Ο Κούμπα δήλωσε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ευρημάτων. Ο ίδιος δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ωστόσο, δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκονταν έξω από πατρικό του Λούμπιτς, δήλωσαν ότι αστυνομικοί μπαινόβγαιναν στην κατοικία κουβαλώντας χάρτινες κούτες.
* Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των Γερμανών υπηκόων που σκοτώθηκαν εξαιτίας της συντριβής είναι μεγαλύτερος από εκείνον που είχε ανακοινωθεί χθες Τετάρτη.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε ότι συνολικά 75 Γερμανοί υπήκοοι σκοτώθηκαν στη συντριβή του αεροσκάφους, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.
Χθες, ο επικεφαλής της Germanwings, Τόμας Βίνκελμαν, είχε ανακοινώσει ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 72 Γερμανοί, ωστόσο είχε διευκρινίσει ότι ο αριθμός αυτός πιθανόν δεν ήταν ακριβής εξαιτίας αποκλίσεων που οφείλονται σε διπλή υπηκοότητα.


ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΥΜΠΙΤΣ?

Η καταγωγή του ήταν από το Μονταμπόρ στη Ρηνανία - Παλατινάτο της Γερμανίας. 

Υπήρξε μέλος μίας ομάδας αεροπλοΐας από μικρή ηλικία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας αυτής μετά το δυστύχημα, το όνειρό του από μικρή ηλικία ήταν να γίνει πιλότος.

Είχε εκπαιδευτεί στην σχολή της Lufthansa στη Βρέμη -όπως και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Πάτρικ Σ., πατέρας δύο παιδιών.

Ο Αντρέας Λούμπιτς ζούσε με τους γονείς του στο Μονταμπούρ και παράλληλα διατηρούσε ένα σπίτι στο Ντύσελντορφ, αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Ο Λούμπιτς ξεκίνησε την εκπαίδευσή του το 2008 και αρχικά εργάστηκε ως αεροσυνοδός. Ο Κάρστεν Σπορ, διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε το ασυνήθιστο στην εκπαίδευση του συγκυβερνήτη. 

Είχε διακόψει προσωρινά την εκπαίδευσή του το 2009 για να τη συνεχίσει λίγους μήνες αργότερα. 

Δημοσιογράφος του Spiegel ανέφερε μέσω Twitter ότι φίλοι του Λούμπιτς λένε ότι το 2009 έπασχε από κατάθλιψη ή υπερκόπωση και γι' αυτό σταμάτησε προσωρινά την εκπαίδευσή του.

Ο Λούμπιτς είχε περάσει όλες τις εξετάσεις, τόσο εκείνες που αφορούσαν την εκπαίδευσή του, όσο και τις ιατρικές και σύμφωνα με τον Σπορ ήταν 100% ικανός να πετάξει. 

Η πρώτη φωτογραφία του Λούμπιτς κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του. 

Τις επόμενες ημέρες και μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στον συγκυβερνήτη, καθώς το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θέλησε να θέσει τέλος στη ζωή του.

Οι ερευνητές θα κάνουν φύλο και φτερό τη ζωή του και της οικογένειάς του, την οικονομική του κατάσταση, τα πιστεύω του και την ερωτική του ζωή.

Πάντως, τόσο ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, όσο και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανέφεραν ότι ο Αντρέας Λούμπιτς δεν έχει «τρομοκρατικό παρελθόν».

Γερμανοί αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο σπίτι του συγκυβερνήτη, στο Μονταμπούρ για την αναζήτηση εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων.

Δημοσιογράφοι του Reuters που βρίσκονταν έξω από πατρικό του Λούμπιτς, δήλωσαν ότι αστυνομικοί μπαινόβγαιναν στην κατοικία κουβαλώντας χάρτινες κούτες. 

Γείτονές του τον περιγράφουν ως έναν φιλικό άνθρωπο που κυνηγούσε τα όνειρά του «με σθένος». Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, ένας από τους γείτονές του δήλωσε ότι συχνά τον έβλεπαν να κάνει τζόκινγκ κοντά στο σπίτι του.


ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings να μην οφείλεται σε αυτοκτονία του συγκυβερνήτη, άφησε η Ένωση Πιλότων Cockpit, κάνοντας λόγο και για άλλα πιθανά σενάρια.
«Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό, δεν μπορούσαμε ως τώρα να το φανταστούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γιεργκ Χάντβεργκ και πρόσθεσε ότι στην ιστορία της αεροπλοΐας έχουν υπάρξει κι άλλα κρούσματα αυτοκτονιών. «Πρέπει να περιμένουμε το τελικό πόρισμα. Βεβαίως αρκετά συνηγορούν υπέρ του σεναρίου ότι μπορεί να πρόκειται για έναν άνθρωπο ψυχικά άρρωστο», συνέχισε, αλλά προειδοποίησε να μην χαρακτηριστεί η συντριβή πρόωρα αυτοκτονία. «Στα νέα στοιχεία των ερευνητών αυτό είναι μόνο ένα ενδιάμεσο πόρισμα. Πολλά ερωτήματα είναι ακόμη ανοιχτά. Από τη δική μας σκοπιά, είναι πιθανά και άλλα σενάρια», τόνισε.
Στο μεταξύ ο κανονισμός λειτουργίας των πιλοτηρίων μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο. Μετά τις αεροπορικές εταιρίες που ανακοινώνουν ότι στο εξής δεν θα μπορεί να μείνει ένα άτομο μόνο στο κόκπιτ, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρνολντ Βάατζ ζήτησε από όλες τις αεροπορικές εταιρείες να καταστήσουν αυστηρότερους οικειοθελώς τους κανόνες του πιλοτηρίου. «Τάσσομαι υπέρ του να πρέπει πάντα ένα άτομο από το πλήρωμα καμπίνας να βρίσκεται στο κόκπιτ όταν το εγκαταλείπει είτε ο κυβερνήτης είτε ο συγκυβερνήτης», δήλωσε ο Βάατζ στην Rheinische Post.
Σε ό,τι αφορά τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL από το Μονταμπάουρ –τον τόπο καταγωγής του–, μια παλιά του συμμαθήτριά του δήλωσε ότι πριν από έξι χρόνια της είχε εκμυστηρευθεί ότι έπασχε από υπερκόπωση και κάποιας μορφής κατάθλιψη. Η ίδια ωστόσο δήλωσε ότι τον συνάντησε πριν από τα Χριστούγεννα και της έδωσε την εντύπωση ενός «απολύτως υγιούς νέου».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη