allnews-epirus

ΕΠΕΙΓΟΝ-ΤΩΡΑ: ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΩΛΟ - ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΙΒΩΤΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ


02:58: Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην παραλίμνια περιοχή, κάτω απο το κάστρο στο σημείο που βρίσκονται οι παλιές δημοτικές τουαλέτες, λίγο μετά το "12" . Εντελώς τυχαία αστυνομικός της ομάδας "ΔΙΑΣ", εντόπισε μια ομάδα περίπου 10 ατόμων, να έχουν ανοίξει με μικρό εκσκαπτικό, ένα όρυγμα απο το οποίο έβγαζαν σκουριασμένα σιδερένια κιβώτια. 
Χωρίςς να πλησιάσει, ειδοποίησε την Υπηρεσία του και στο σημείο έφθασαν πολλά περιπολικά αστυνομικοί της ΕΚΑΜ καθώς και αξιωματικοί της Αστυνομίας, που οργάνωσαν επιχείρηση αιφνιδιασμού των αγνώστων. Μάλλον τρεις απο αυτούς, πυροβόλησαν με περίστροφα κατά αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά. 
Δύο απο τους αγνώστους τραυματίστηκαν στα πόδια τους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τέσσερις παραδόθηκαν και άλλοι τέσσερις ανέβηκαν τα σκαλοπάτια και έφυγαν τρέχοντας προς το εσωτερικό του κάστρου, όπου ήδη είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό, εγκαταλείποντας τα κιβώτια.
Έκπληκτοι οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την περιοχή, βρήκαν μέχρι τώρα 12 κιβώτια διαστάσεων 55χ45 εκατοστών, γεμάτα χρυσά νομίσματα και κοσμήματα. Απο τις πρώτες ενδείξεις υπάρχουν κι άλλα θαμμένα στο χώμα. 

Στο σημείο οι δράστες εγκατέλειψαν δύο μαύρα τζίπ, το ένα με ελληνικές και το άλλο με βουλγάρικες πινακίδες καθώς και ένα τρέϊλερ πάνω στο οποίο είχαν φορτωμένο το μικρό εκσκαπτικό.
Οι άγνωστοι, λίγο μετά τη Σπηλιά του Διονυσίου Σκυλόσοφου, είχαν βάλει απαγορευτικές πινακίδες στον δρόμο και κορδέλες, δήθεν για έργα της ΔΕΥΑΙ αποτρέποντας την διέλευση οχημάτων και πεζών, ενώ είχαν βγάλει και όλες τις λάμπες του δημοτικού φωτισμού, βυθίζοντας την περιοχή στο σκοτάδι. Το ίδιο έκαναν και απο την άλλη πλευρά προς τα "Ναυτάκια". Έτσι δούλευαν ανενόχλητοι..
Αυτές ακριβώς οι απαγορευτικές πινακίδες και το σκοτάδι ήταν που προκάλεσε την απορία του αστυνομικού που περιπολούσε με την μοτοσικλέτα του, πρώτον γιατί δεν είχε ενημέρωση για κάτι τέτοιο και επιπλέον είχε περάσει πάλι απο εκεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα και δεν υπήρχε πρόβλημα.
Αυτή την ώρα στο σημείο εκτός από πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, βρίσκονται ειδικοί εκτιμητές απο τις αρμόδιες Υπηρεσίες Αρχαιολογίας, εισαγγελείς και διευθυντικά στελέχη Οικονομικών Υπηρεσιών. Επίσημα δεν έγινε καμιά ανακοίνωση απο καμιά αρμόδια Υπηρεσία.
(Το ALL NEWS EPIRUS, ευχαριστεί τον φίλο υψηλόβαθμο κρατικό παράγοντα που μας έστειλε πριν ενα λεπτο τις δύο φωτογραφίες που πρόλαβε και τράβηξε με το κινητό του...)
Κ.Τ.Χ



1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη