allnews-epirus

ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ, ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΩΡΑΡΙΑ "ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ" ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΕΛΛΝΙΚΟΥ!!!


Περίεργα ωράρια για τα απορριμματοφόρα απο τον Δήμο Ιωαννιτών, προφανώς μετά απο απαίτηση του εργολάβου του ΧΥΤΑ Ελληνικού, που θέλει για λόγους οικονομίας, ν περιορίσει ή να καταργήσει εντελώς τις νυκτερινές  βάρδιες εργαζομένων. Κι όλα αυτά στο κατακαλόκαιρο με θερμοκρασίες καύσωνα!!!
Συγκεκριμένα:
Τα απορριμματοφόρα που συγκεντρώνουν τα σκουπίδια κατά την διάρκεια της νύκτας (και είναι ο μεγαλύτερος όγκος), με την ολοκλήρωση της δουλειάς τους, δεν θα κατευθύνονται στον ΧΥΤΑ για να αδειάζουν το φορτίο του; αλλά θα ...παρκάρουν έμφορτα στο εργοτάξιο του Δήμου. Εκεί θα τα παραλαμβάνουν μετά απο ώρες οι πρωϊνές βάρδιες της επόμενης ημέρας, που αντί να βγαίνουν στην πόλη για συγκέντρωση σκουπιδιών, θα κατευθύνονται στον ΧΥΤΑ  θα αδειάζουν τα φορτία της προηγούμενης ημέρας και στη συνέχεια θα κινούνται στην πόλη για συγκέντρωση σκουπιδιών. Κι αυτά με την ολοκλήρωση της δουλειάς τους, έμφορτα θα σταθμεύουν στο εργοτάξιο του Δήμου, μέχρι να τα παραλάβουν οι απογευματινές βάρδιες εργαζομένων που θα τα πηγαίνουν στον ΧΥΤΑ για  άδειασμα. Γυρίζοντας στην πόλη, θα προχωρούν σε συγκέντρωση απορριμάτων, που θα τα μεταφέρουν στον ΧΥΤΑ οι βάρδιες της επόμενης ημέρας κ.ο.κ.
Αυτά τα περίεργα δρομολόγια εξυπηρετούν μόνο τον εργολάβο του ΧΥΤΑ, στον οποίο όμως ο Δήμος οφείλει χρήματα.
Όμως...Τα απορριμματοφόρα με φορτίο τόννων σκουπιδιών το καθένα, παραμένοντας γεμάτα για ώρες και μάλιστα με υψηλές θερμοκρασίες, μετατρέπονται σε "βόμβες" μεταφοράς μικροβίων, ενώ αναδύουν έντονη δυσοσμία απ' όπου περνούν, Αυτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τους εργαζόμενους, που για ώρες δουλεύουν δίπλα τους. Επιπλέον, η γρήγορη αποσύνθεση των σκουπιδιών λόγω της ζέστης, θα προκαλέσουν απο τα υγρά που συγκεντρώνονται ζημιές και στα απορριμματοφόρα, που τα περισσότερα είναι καινούργια. 
Περιττό να πούμε για τα απορριματοφόρα των νοσοκομείων, αν τηρούν τα ίδια ωράρια και τα φορτία που μεταφέρουν...

Σε όλο ον κόσμο, βασικό είναι η γρήγορη συγκέντρωση των σκουπιδιών και η άμεση εκφόρτωσή τους για όλους τους λόγους που προαναφέραμε, ενώ στα Γιάννινα, συμβαίνει το εντελώς αντίθετο σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του Δήμου. 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη