allnews-epirus

Μισό τμήμα της Ιόνια Οδού απο αύριο στην κυκλοφορία, κοντά στο Μεσολόγγι...

Παράδοση τμημάτων της Ιόνιας Οδού με...δόσεις, όπως και στην νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πάτρας. Από αύριο λοιπόν η Ιόνια Οδός, θα δώσει στην κυκλοφορία ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου που ολοκληρώθηκε κατά το ήμισυ. Πρόκειται για μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση χωρίς διαχωριστική νησίδα. Στο μέλλον οι δύο λωρίδες θα είναι στην διάθεση των οδηγών που κατευθύνονται προς το Αντίρριο. Η προσωρινή κυκλοφορία στο τμήμα αυτό της Ιόνιας οδού, γίνεται για να διακοπεί η συγκοινωνία στην παλιά εθνική οδό και να αρχίσουν εκεί τα έργα για το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητόδρομου. 
Με αυτά τα δεδομένα, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κινούμενοι στο νέο τμήμα της Ιόνιας Οδού και να μη ξεχνούν οτι είναι μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και η νησίδα αριστερά τους, έχει αξία όταν γίνει και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου. 
Ο λόγος για το τμήμα από Κεφαλόβρυσο έως και τα όρια της βιομηχανικής περιοχής Μεσολογγίου όπου σταματά διότι εκκρεμεί η απαλλοτρίωση ενός ποιμνιοστασίου. Αυτό το τμήμα (150 μ.) και άλλο ένα μικρόπου εμποδίζει την κατασκευή της γέφυρας είναι οι λόγοι που κολλάει η απόδοση ενός κομματιού 7.5χιλιομέτρων, δηλαδή το τμήμα Κεφαλόβρυσο – Μεσολόγγι.
Εν τω μεταξύ οι απαλλοτριώσεις συνεχίζουν και αποτελούν τον μεγαλύτερο μπελά στην ολοκλήρωση του έργου. «Ούτε τα capital controls, ούτε οι χρηματοδοτήσεις μας απασχολούν τόσο πολύ όσο οι απαλλοτριώσεις», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της εταιρείας η οποία σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτή την τεράστια καθυστέρηση.
Ενθαρρυντικό είναι πάντως πως τα έργα προχωρούν στα κομμάτια που είναι ελεύθερα. Για παράδειγμα η σήραγγα της Κλόκοβας διανοίγεται πολύ γρήγορα και ήδη περίπου 300 μέτρα έχουν γίνει τούνελ και από τις δύο πλευρές.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη