allnews-epirus

ΓΙΑΤΙ ο δήμαρχος Χειμάρας Γιώργος Γκόρος ήταν υπέρ της κατεδάφισης της εκκλησίας στους Δρυμάδες?

φωτο: Γκόρος και Ράμα χαμογελαστοί για το...κατόρθωμά τους...
Ο δήμαρχος Χειμάρας Γιώργος Γκόρος, είναι μέλος της ελληνικής μειονότητας (αν κρίνουμε απο το ονοματεπώνυμό του) ή είναι βέρος Αλβανός και σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζει τα συμφέροντα των χριστιανών της περιοχής του?
Τα γράφουμε αυτά, γιατί πρόσφατα με αφορμή το θέμα της κατεδάφισης της εκκλησίας στους Δρυμάδες, κράτησε μια περίεργη στάση που έχει εξοργίσει τους πάντες στην Χειμάρα, αλλά και στην Ελλάδα.. Τελικά η εκκλησία κατεδαφίστηκε και οι σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας, μπήκαν σε όξυνση, η οποία θα έχει και συνέχεια.
 Δημοσιεύουμε απο το Himara.gr τις θέσεις του κ. Γκόρου, όπως ακριβώςαναρτήθηκαν και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.  
"Οποιοδήποτε παράνομο κτίσμα σε χώρο που υπάρχουν πολιτιστικά μνημεία ή μνημεία της φύσης, σε κάθε δρόμο, σε κάθε πάρκο, θα κατεδαφιστεί"Αυτή ήταν η απάντηση, του δημάρχου της Χιμάρας Γιώργο Γκόρο, στην αλβανική εφημερίδα “Gazeta Shqiptare”, ερωτώμενος για την συνέχιση της δράσης της πολεοδομικής αστυνομίας (INUK) που επιχείρησε την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στο χωριό της Χιμάρας, Δρυμάδες, καθώς το χαρακτηρίζει «αυθαίρετο κτίσμα».
Να αναφέρουμε ότι, πριν από δύο ημέρες, μεταξύ "Ομόνοιας", κατοίκων και INUΚ οξύνθηκαν τα πράγματα, καθώς το INUK εκτελώντας εντολές του δημάρχου, πήγε νύχτα, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση προς τους κατοίκους των Δρυμάδων και χωρίς καμία διαβούλευση με τις αρμόδιες Εκκλησιαστικές Αρχές, κρυφά και άρχισαν να γκρεμίζουν την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο χωριό της Χιμάρας, Δρυμάδες, καθώς ο δήμαρχος το θεωρεί, "ένα κτίριο που πληροί τις προϋποθέσεις παράνομης κατασκευής".
Μετά την πρώτη αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που θεωρεί την ενέργεια αυτή ως «σοβαρό συμβάν» και «καταστροφή της εκκλησίας», καθώς και των κατοίκων, ο δήμαρχος Χιμάρας, Γιώργος Γκόρος, δήλωσε σε αλβανική εφημερίδα, πως δεν ασχολείται με τα διάφορα αιτήματα που εκφράζονται από διάφορους πολιτικά εμπλεκόμενους.
«Εμείς, ως δήμος δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με ό, τι ισχυρίζονται κάποιοι που βρίσκονται απέναντί μας και τα επιχειρήματα τους τα θεωρούμε αβάσιμα. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και θέλουμε από τους πολίτες μας αυτό να γίνεται σεβαστό. Οποιαδήποτε παράνομη δόμηση που είναι σε πολιτιστικά μνημεία ή μνημεία της φύσης, σε κάθε δρόμο, σε κάθε πάρκο θα κατεδαφιστεί αναπόφευκτα. Φαίνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι αντίθετοι με τις νέες εξελίξεις προς όφελος των πολιτών της Χιμάρας», - είπε.
Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο, αν ο δήμος έχει κάποιο σχέδιο για την ανέγερση κάποιου μνημείο στην εκκλησία, για κάποιον καθολικό ιερέα, ονόματι Nilo Katalano, που σύμφωνα με τους Αλβανούς, το 1700 είχε βοηθήσει στην αλβανική εκπαίδευση στην περιοχή, ο Γκορο διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο.
«Βοηθάμε να έρθουν στο φως τα μνημεία στην περιοχή μας, για να φέρουν περισσότερους τουρίστες και αυτό το κάνουμε σεβόμενοι την Εκκλησία και τους κατοίκους. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση με κανέναν. Οποιαδήποτε χρήση των καταστάσεων αυτού του είδους είναι για πολιτικά συμφέροντα και τίποτα άλλο. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και το καθήκον μας, ήρεμα και χωρίς να παραβιάζεται κανένα δικαίωμα κανενός.
Στη ερώτηση αν οι πιστοί εκδιώχθηκαν από την εκκλησία, ο Γκόρος δήλωσε:
«Δεν έχουμε να κάνουμε με εκκλησία. Αν ήταν εκκλησία δεν θα είχαμε εισέλθει εκεί. Είναι ένα ερειπωμένο κτίσμα, και είναι έτσι για να εμποδίζει να γίνει η άλλη εκκλησία που έχει μια ιστορία, η οποία υπήρξε μία από τις παλαιότερες εκκλησίες. Σεβόμαστε το δίκαιο και τα πολιτιστικά μνημεία, καθώς και τη θρησκευτική πίστη των ανθρώπων. Εμείς δεν αγγίζουμε τίποτα που είναι ιερό",- απάντησε ο δήμαρχος της Χιμάρας".


Πηγή: www.himara.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη