allnews-epirus

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΓΙΟΚ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΜΟΝΟ "ΜΠΑΛΏΜΑΤΑ" ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ - ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΎΝ ΣΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ 18 ΧΡΟΝΩΝ!!!


ΦΩΤΟ:Αυτή είναι η μακέτα των νέων κτιρίων του αεροδρομίου Ιωαννίνων....Πανέμορφο κτίριο έτσι? Κρατήστε την φωτό για να θυμάστε τον εμπαιγμό στους Ηπειρώτες και την αδιαφορία ή κοροϊδία αυτών που εκλέγουμε με την ψήφο μας. Νέα κτίρια γιόκ....

Ο εμπαιγμός κάποτε τελειώνει, -έστω και μετά απο 18 χρόνια περίπου-, και τα αποτελέσματα είναι πλήρως απογοητευτικά για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Ξεχάστε τις νέες εγκαταστάσεις και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Η κοροϊδία συνεχίζεται πλέον με άλλη μορφή και σε τούτη την πόλη, κανένας δεν συγκινείται, είτε λέγεται Περιφερειάρχης, είτε δήμαρχοι ή Επιμελητήρια, ή φορείς. Αφήστε τους βουλευτές που βολεύτηκαν στις καφετέριες του Κολωνακίου, και σιγά –σιγά θα ξεχάσουν ….που βρίσκονται και τα Γιάννινα. Ας προσέχαμε….
Ιδού λοιπόν τι σκαρφίστηκαν οι «εγκέφαλοι» του υπουργείου και της ΥΠΑ. Για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και επιτέλους, αν υπάρχει φιλότιμο σε όλους μας ας αντιδράσουμε, για να μη συνεχίσουν να μας θεωρούν «αφελεις Ηπειρώτες»
Προχθές επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ο ΓΓ του υπουργείου Δομών και Μεταφορών, που αποκάλυψε τους σχεδιασμούς των έργων.

Σύμφωνα με αυτούς: Το υπουργείο θα προχωρήσει με τους σχεδιασμούς του τότε αρμόδιου υπουργού Χρυσοχοϊδη, ο οποίος υιοθέτησε την πρόταση του συμπατριώτη τ. βουλευτή και τ. υφυπουργού Σ. Καλογιάννη, για μια πρόσθεση στο υπάρχον κτίριο, 1.000 τμ.  Η απόφαση αυτή του κ. Καλογιάννη ήταν η «ταφόπλακα» στο χρονίζων θέμα του αεροδρομίου, του τρίτου παλιότερου στην Ελλάδα με πτήσεις της Πολιτικής Αεροπορίας.
Οι «καρεκλοκένταυροι» της Αθήνας, και μη,  βλέποντας καμιά αντίδραση από τα Γιάννινα, βασιζόμενοι στην πρόταση του Γιαννιώτη βουλευτή (ίσως η μοναδική βουλευτή που προτείνει σμίκρυνση κατά πολύ ενός έργου στην Περιφέρειά του), σκέφτονται απλά:
«Αφού δεν διαμαρτύρονται, ας τους δώσουμε μερικά ψίχουλα, με «μπαλώματα» για να τελειώνει το θέμα». Και κοιτάξτε τι σκέφτηκαν και το θέτουν σε υλοποίηση, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του ΓΓ κ. Πολάκη:

-1)Θα γκρεμιστεί και θα ξανακτιστεί το κεντρικό κτίριο που είναι παμπάλαιο και πάνω του βρίσκεται και ο παλιός πύργος ελέγχου, που θα κατεδαφιστεί, γιατί θα λειτουργήσει ο καινούργιος πύργος..
-2)θα ξηλωθεί το εσωτερικό των αιθουσών αφίξεων και αναχωρήσεων που κατασκευάστηκαν το 1994, χωρίς καμιά επέκταση και ανακατασκευή τους (πλακάκια, σοφατίσματα, πορτοπαράθυρα, τουαλέτες, ηλεκτρικά κ.λ.π.

Αυτά θα είναι τα…έργα στον περιβόητο πλέον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Ιωαννίνων, από τα περιβόητα νέα κτίρια των 10.000 τ.μ.Επιλογές που οδηγούν στην υποψία  να καρπωθούν κάποιες εταιρείες από ψιλοεργασίες και τίποτε άλλο…
ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ  που από μπαλκόνια και εξέδρες προεκλογικά εξήγγειλαν, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, διοικητές της ΥΠΑ και κάποιοι ντόπιοι… άρχοντες.
Ο κ. Πολάκης, έκπληκτος πληροφορήθηκε το παρελθόν  της υπόθεσης και απευθυνόμενος στους παραβρισκόμενους, κυρίως της κατασκευάστριας εταιρείας,  επεσήμανε: «Αρχίσατε το έργο ανορθόδοξα, Αντί να κατασκευάσετε τα κτίρια, ασχοληθήκατε με την πίστα στάθμευσης αεροσκαφών κ.λ.π.». Τι να του πεις? Ότι στο έργο εμφανίστηκαν ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες –καρμπόν άλλου αεροδρομίου και κανένας δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα?

Αν αυτά συνέβαιναν σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή, θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν. Στα Γιάννινα, όχι μόνο δεν κουνήθηκε κανένας, αλλά ούτε κάν εξέδωσαν μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
Κανονικά, θα έπρεπε αμέσως να συγκροτηθεί μια επιτροπή με επικεφαλής Περιφερειάρχη, Δήμαρχο, και εκπροσώπους Φορέων, για συνάντηση στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, αρμόδιους υπουργούς και ΥΠΑ, όπως έκαναν παλιότερα οι Αρχές της πόλης, που αγαπούσαν τον τόπο τους πραγματικά και ενωμένοι πέτυχαν όσα πραγματικά  οδήγησαν σε λύσεις στο αεροδρόμιο (νυκτερινός φωτισμός, νέες αίθουσες κ.λ.π.)
Κατά τάλλα θέλουν ανάπτυξη του τουρισμού και κάνουν βόλτες σε διεθνείς εκθέσεις. Χωρίς αεροδρόμιο όμως, ο ποιοτικός τουρισμός  και  η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν θα έλθουν ποτέ….
                Ας συνεχίσουν τον μακάριο ύπνο τους και ας ασχοληθούν με μικροπαρεμβάσεις  σε λακκούβες και αγροτικούς δρόμους που οδηγούν σε στάνες, αδιαφορώντας για τα σοβαρά έργα υποδομών στην περιοχή μας….
Όσο για τους βουλευτές, αυτοί θα εμφανιστούν πάλι παραμονές εκλογών, για να μας  φλομώσουν στα «ΘΑ» και να υφαρπάξουν την ψήφο των αφελών Ηπειρωτών….Καλά μας κάνουν…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη