allnews-epirus

Ιερέας της ελληνορθόδοξης εκκλησίας είχε σχέσεις με τη «βαφτισιμιά» του - Τους "έκαψαν" βίντεο

Σε παραίτηση εξωθήθηκε ο πατήρ Γεώργιος Πασσιάς του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα της Νέας Υόρκης μετά την κυκλοφορία βίντεο με την 45χρονη γυναίκα που ο ίδιος παρουσίαζε ως «βαφτιστήρα του» αλλά ήταν, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ερωμένη του.
Ο 67χρονος έγγαμος ιερέας λέγεται πως άφησε έγκυο την επίσης παντρεμένη Έθελ Μπουζάλας, με την οποία είχε σχέση.
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο όταν ο σύζυγος της 45χρονης ενημέρωσε με e-mail τον γραμματέα της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΓΠΑ, Επίσκοπο Αντώνιο Παρόπουλο.
Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στη New York Post, ο Πασσιάς και η Μπουζάλας τον συνάντησαν και ο Πασσιάς τέθηκε σε αργία στις 16 Σεπτεμβρίου.
passias2.jpg
Ο Επίσκοπος Αντώνιος είπε πως δεν είχε δει τα ερωτικά βίντεο που είχαν σταλεί ανώνυμα στη New York Post αλλά «είχε ενημερωθεί για την ύπαρξή τους».
Ο αποστολέας των βίντεο είχε γράψει πως είχε προσληφθεί ιδιωτικός ντετέκτιβ για να παρακολουθήσει το ζευγάρι σε New Jersey και Cold Spring όπου βιντεοσκόπησαν τις παράξενες ερωτικές συναντήσεις τους.
Σε ένα από τα βίντεο η 45χρονη κάθεται σε ένα ρολό banana bread φορώντας γόβες στιλέτο και μαύρο στρινγκ ενώ σε άλλο τρίβει τα πόδια της πάνω στο πρόσωπο του ιερέα ενώ και οι δύο είναι ξαπλωμένοι κάτω από ταβάνι- καθρέπτη.
passias3.jpg
passias4.jpg
Σε τρίτο βίντεο καταγράφονται ακόμα πιο ερωτικές σκηνές.
Ο Πασσιάς παραιτήθηκε αφότου είχε τεθεί σε αργία, λέγοντας πως αποχωρεί για προσωπικούς λόγους ενώ σε επιστολή που έστειλε την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, προς τα πνευματικά του τέκνα προκειμένου να αμβλύνει τους κραδασμούς από την αναμενόμενη δημοσιοποίηση του σκανδάλου ανέφερε ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Αγαπημένα μου πνευματικά τέκνα εν Χριστώ Ιησού, τω Κυρίων Ημών: Έφτασε ο καιρός για να συνταξιοδοτηθώ από την ενεργό διακονία για λόγους προσωπικούς και υγείας. Τώρα θα αφοσιωθώ στην μετάνοια την οποία προσπάθησα να κηρύξω και να διαδώσω εκ μέρους του Κυρίου μας. Με την καθοδήγηση του πνευματικού μου πατέρα Γέροντα Εφραίμ, θα εξαφανισθώ από αυτόν τον κόσμο για αρκετό καιρό σύμφωνα με το θέλημα του Θεού».
passias5-735x459.jpg
Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «έχει επιλέξει (ο Εφραίμ) για μένα σύμφωνα με το πολυπληθές των αμαρτιών μου και των ανομημάτων μου, πως θα πρέπει να συνταξιοδοτηθώ και να ακολουθήσω τον δρόμο της σιωπής, της προσευχής, της νηστείας και της ολοσχερούς αφοσίωσης στον Κύριο μας».
Και προσθέτει: «Μη ρωτάτε πού πηγαίνω και πού θα βρίσκομαι, διότι τότε δεν θα είναι δυνατόν να εκπληρώσω τον σκοπό μου».
Συστήνει μάλιστα στα πνευματικά του τέκνα να κάνουν προσευχή και αγρυπνία και να βρουν άλλον πνευματικό πατέρα «για την καλυτέρευση της ψυχής σας», όπως έγραψε και συμπλήρωσε «ο Θεός θα δώσει».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ιερέας εγκατέλειψε το σπίτι του στο Κουίνς για να μείνει με την κόρη του στο Σικάγο ενώ η Μπουζάλας παραμένει στο Μπρούκλιν με τα τρία παιδιά της.
Σε παλαιότερες αναφορές για την καταγγελλόμενη σχέση τους το 2013, ο ιερέας είχε αποδώσει τις φήμες σε ανθρώπους που έκαναν κακές σκέψεις και ήθελαν να διωχθεί από τη θέση του. «Λένε πως έχω σχέση μαζί της αλλά είναι η βαφτισιμιά μου, αυτό είναι όλο», είχε πει.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη