allnews-epirus

ΔΗΠΕΘΕ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Τετραήμερο παραστάσεων στο «Καμπέρειο»



Ένα τετραήμερο γεμάτο από παραστάσεις για όλες της ηλικίες, αλλά και διαφορετικές προτιμήσεις έχει ετοιμάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο θέατρο «Καμπέρειο». Η αρχή θα γίνει με την παράσταση της Θεάτρου Ανάβασις «Η Άννα που περπατά στα σύννεφα..!» του Μάκη Αντωνόπουλου που ερμηνεύει η Μαρία Καραβία το Σάββατο στις 30 Ιανουαρίου 2016, ώρα 21:15’. Την παράσταση υπογράφουν: Σκηνοθεσία /θεατρική επεξεργασία /επιμέλεια μουσικής: Μαρία Καραβία, Σκηνικά: Γιώργος Χιώτης, Μουσική: Μιχάλη Χριστοδουλίδης (Κύπρος), Dafer Joussef (Τυνησία). Διάρκεια παράστασης: 60’. Τιμή εισιτηρίου 10 €, φοιτητές, άνεργοι 8 €.  Το έργο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Χειμώνας με θέατρο, χορό, μουσική» που οργάνωσε και υλοποιεί τη φετινή χειμερινή περίοδο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Χορηγοί επικοινωνίας του φεστιβάλ Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ΕΡΑ σταθμός Ιωαννίνων.
Οι παραστάσεις του φεστιβάλ «Χειμώνας με θέατρο, χορό, μουσική» θα συνεχισθούν τη Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Φεβρουαρίου με το Θέατρο του Νέου Κόσμου να παρουσιάζει το έργο του Κώστα Σωτηρίου «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» με συντελεστές:  Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού, Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς, Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης, Παίζει η ηθοποιός: Ελένη Ουζουνίδου. Διάρκεια παράστασης: 75’. Τιμή εισιτηρίου: 12 €, Φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65, ατέλειες: 10 €. Κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 26510 25670 (καθημερινές, πρωινές ώρες) και 6972 445 708.

Λίγα λόγια για το έργο
 Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήδη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της...
Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.
Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη,               
«Κυριακές με παραμύθια»

Ενδιάμεσα από τα δύο έργα του φεστιβάλ υπάρχει και μια παράσταση για τους μικρούς φίλους του θεάτρου. Η παράσταση αφήγησης παραμυθιών «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η αγάπη» θα  παρουσιαστεί από τη Μικρή Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο «Καμπέρειο». Οι παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών που ξεκίνησαν πέρυσι για πρώτη φορά με την γενική ονομασία «Κυριακές με παραμύθια», επανέρχονται τη φετινή χειμερινή περίοδο, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Κυριακή, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Τα στοιχεία της παράστασης είναι:  
 
ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ
«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η αγάπη»
Παράσταση βασισμένη στο παραμύθι «Το Δέντρο που Έδινε»  του Σελ Σίλβερσταϊν

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τρεις φίλοι που θέλησαν ν’ ανακαλύψουν ξανά την αγάπη και να μιλήσουν γι’ αυτήν.
Ναι, γι' αυτό το πηγαίο συναίσθημα που δεν γνωρίζει ιδιοτέλεια και δολιότητα.
Ναι, ναι, για την αγάπη που στις μέρες μας τόσο έχει υποτιμηθεί και θεωρείται δεδομένη.
Ναι, γι' αυτήν που ως παιδιά θα κάναμε τα πάντα.

Σκηνοθεσία: Δώρα Ζούμπα, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου
Παίζουν: Αντώνης Γκουλίωνης , Δώρα Ζούμπα, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου
Χορογραφία: Δώρα Ζούμπα
Μουσική-Ακορντεόν: Αντώνης Γκουλιώνης
Κατασκευή δέντρου: Βάσω Νιτσίακου
Φωτογραφίες : Γιάννης Ζινδριλής
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στο ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ», ώρα 12:00’
Διάρκεια παράστασης : 40’ -  Γενική είσοδος  5 €

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια παράσταση, σωματικού θεάτρου βασισμένη στο παραμύθι του Σελ Σίλβερσταϊν, «Το Δέντρο που Έδινε», με οδηγό το πάθος της μουσικής του Τom Waits και των αυτοσχεδιασμών των The Tiger Lillies.
Ένα παραμύθι για μικρούς, αλλά και για μεγάλους, γεμάτο μουσική, χορό και γέλιο. Ένα παραμύθι για να θυμηθούμε την αγάπη, να την οσφρανθούμε και να την μοιράσουμε ξανά απλόχερα, πηγαία, χωρίς φόβο και προκατάληψη.
Σας προσκαλούμε να συμπορευτούμε στο ατέρμονο ταξίδι της αγάπης, εκεί όπου η ευτυχία γίνεται θλίψη και η θλίψη γίνεται ευτυχία, ακροβατώντας σε μεταιχμιακούς συναισθηματικούς τόπους. Εκεί όπου το γέλιο γίνεται δάκρυ, αλλά και το δάκρυ με τη σειρά του λαμπύρισμα χαράς σε φωτεινά πρόσωπα.
Συνδυάζοντας τις τέχνες του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, σας παρακινούμε να παρακολουθήσετε ένα μαγικό ταξίδι στον απύθμενο κόσμο των συναισθημάτων. Με οδηγούς εμάς από σκηνής και με την live μουσική του ακορντεόν, ας ανοίξουμε το πολύτιμο κουτάκι των συναισθημάτων και ας αφήσουμε το φως να το λούσει άφθονο, ερχόμενοι λίγο πιο κοντά στην απίθανη αίσθηση ελευθερίας που μας χαρίζει η αγάπη.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη