allnews-epirus

Μπλόκα αγροτών και ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ταλαιπωρούν τους ταξιδιώτες. Ταξιδιώτης περιγράφει την εμπειρία του....


Αγαπητό All News Epirus.  Θα σας περιγράψω σήμερα την ταλαιπωρία μου για ένα ταξίδι με το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στην Πάτρα, για την οποία, τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, δεν ήταν υπεύθυνα τα μπλόκα των αγροτών, τα οποία μπορεί να υπήρχαν, αλλά δεν διέκοπταν την συγκοινωνία.
Οι ανάγκες της δουλειάς με υποχρέωσαν να κινηθώ από τα Γιάννινα στην Πάτρα και για να αποφύγω ταλαιπωρίες με το αυτοκίνητό μου, σκέφθηκα να κινηθώ με το ΚΤΕΛ κάτι που κάνω τακτικά. Απευθύνομαι λοιπόν στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, όπου με πληροφορούν ότι τα δρομολόγια για Πάτρα διεκόπησαν λόγω των μπλόκων. Μπορούσα να πάω αν ήθελα με το λεωφορείο που πήγαινε Αθήνα και θα με άφηνε στο Ρίο. Πέμπτη στις 1 το μεσημέρι, με συνεχή βροχόπτωση ξεκινάμε. Στα μπλόκα της Άρτας, δεν υπάρχει ψυχή. Στο μπλόκο του Κεφαλοβρύσου, ένας αγρότης ήτα στο μεγάλο αντίσκηνο που είχε στηθεί και κανένας άλλος. Τα τρακτέρ όμως ήταν παρατεταγμένα εκεί. Φθάνουμε τελικά στο Ευηνοχώρι, όπου υπήρχε σταματημένη μια σειρά από νταλίκες και λεωφορεία. Περιμένουμε περίπου 15 λεπτά και  συνεχίζουμε για Αντίρριο. Κανένα πρόβλημα. Το λεωφορείο μας αφήνει στο Ρίο, δίπλα από τα φέρρυ. Συνολικά είμασταν 6 επιβατες στην πλειοψηφία φοιτήτριες και μια κυρία που την επόμενη έπρεπε να εισαχθεί στο νοσοκομείο του Ρίου για επέμβαση χειρουργική. Βροχή, αέρας, ξαναθυμηθήκαμε την παλιά εποχή που περνούσαμε με τα φέρρυ το χαντάκι. Πουθενά ταξί ή λεωφορεία για να προωθηθούμε στην Πάτρα λόγω της απεργίας. Δεν λειτουργούσε ούτε το τρένο που συνδέει Ρίο με Πάτρα. Η κυρία για το νοσοκομείο, είχε βραχεί μέχρι το κόκκαλο έτρεμε από το κρύο και η κατάστασή της μας ανησύχησε. Ευτυχώς πέρασε ένα τζίπ του Λιμενικού και ζητήσαμε να την πάνε στο νοσοκομείο που δεν ήταν μακρυά. Το έκαναν με ευχαρίστηση και μπράβο τους. Τελικά με φίλους από την Πάτρα που ήλθαν και μας παρέλαβαν μουσκεμένοι και εκνευρισμένοι φθάσαμε στον προορισμό μας. Και ρωτάω. Αφού οι δρόμοι ήταν ανοικτοί, γιατί το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων δεν δρομολόγησε κανονικά λεωφορεία? Στο ΚΤΕΛ Πάτρας, είδαμε λεωφορεία άλλων περιοχών της Ηπείρου και Αιτωλ/νιας να εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους. Αυτοί έδειξαν μεγαλύτερο σεβασμό στο επιβατικό τους κοινό…
Το Σάββατο ήταν ημέρα επιστροφής. Φυσικά από την Παρασκευή άρχισε η …έρευνα πώς θα γυρίσουμε. Οι συνάδελφοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές, δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Ήλθαν κι έφυγαν με λεωφορεία ή τα αυτοκίνητά τους , Πώς επέστρεφα εγώ στα Γιάννινα. Τηλέφωνο στα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και Πάτρας. «           Ούτε αύριο ούτε την Κυριακή θα γίνουν δρομολόγια…». Προτάσεις: Να βγώ στη γέφυρα και να πάρω το λεωφορείο της Αθήνας για Γιάννινα. Τηλέφωνα στον Κηφισσό στο ΚΤΕΛ: «Όχι μην το κάνετε. Δεν ξέρουμε αν το λεωφορείο θα έλθει από εκεί ή θα πάει από Λαμία. Τελευταία στιγμή το αποφασίζουμε». Άλλη πρόταση:  Να μπώ στα πλοία για  Ιταλία, να κοιμηθώ σε καμπίνα να κατέβω Ηγουμενίτσα και από εκεί να πάω Γιάννινα. ‘Άλλη πρόταση. Να πάω με λεωφορείο στο Κιάτο. απο εκεί να πάρω τον προαστιακό που θα με πήγαινε στο «Ελ. Βενιζέλος» και με αεροπλάνο να γυρίσω στα Γιάννινα. Το κοστολογήσαμε στα 250 ευρώ, αφού μόνο το αεροπορικό εισιτήριο που βρήκαμε στοίχιζε 170 ευρώ. Στην καφετέρια που …συνεδριάζαμε, βλέπουμε να περνάει από εξω ένα λεωφορείο που έγραφε «Αγρίνιο». Τηλεφωνούμε στο ΚΤΕΛ Αγρινίου και μας ενημερώνουν ότι το πρωί είχε λεωφορεία από Πάτρα για Αγρίνιο στις 07.30 στις 09. 30 και στη συνέχεια άλλα. Αν πέρναμε το 07.30 θα φεύγαμε από το Αγρίνιο για Γιάννινα στις 11.15. Τους ρωτήσαμε αν θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο για Γιάννινα ή θα αποκλειστούμε στο Αγρίνιο. Η απάντηση: «Κανονικά μην ανησυχείτε…».  Τηλεφωνούμε στο ΚΤΕΛ  στα Γιάννινα: «Όχι δεν θα γίνουν αύριο δρομολόγια από Αγρίνιο». Τελευταία τηλεφωνική επαφή 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα (τηλ. 2651926286). Ίδια αρνητική απάντηση. Αποφασίζουμε να το ρισκάρουμε και Σάββατο 07.30 με το λεωφορείο του Αγρινίου, ταξιδεύοντας μέσα από το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό κ.λ.π. (αυτό είναι το δρομολόγιό του) φθάνουμε στον προορισμό μας. Στα εκδοτήρια σε μια ευγενική κυρία που ήταν υπεύθυνη πληροφοριών ρωτάμε αν θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο. Μας κοιτάζει παραξενεμένη: «Και βέβαια θα γίνει, δεν υπάρχει πρόβλημα…». Κι όταν την ενημερώσαμε για τους ισχυρισμούς του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, μας είπε: ¨Αν το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων δεν δρομολογήσει λεωφορείο, θα βάλουμε δικό μας. Εσείς 11.15 ταξιδεύετε…». Είκοσι λεπτά αργότερα, βλέπουμε να μπαίνει στον σταθμό  το  λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων (κι ακολουθούσε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κρήτης από Γιάννινα για Ηράκλειο), με το οποίο στη συνέχεια ταξιδέψαμε κανονικά για Γιάννινα, χωρίς να βρούμε πουθενά μπλόκο και φθάσαμε στις 14.30..
Ρωτήσαμε έναν επιβάτη που ήλθε από τα Γιάννινα, πόσα άτομα ξεκίνησαν από εκεί. Μας απάντησε: «Τρεις. Κι εμείς πήγαμε στο σταθμό για να δούμε πώς θα ταξιδέψουμε αφού από το τηλέφωνο μας έλεγε ότι δεν θα γίνει δρομολόγιο και ξαφνικά μας είπαν ότι θα ταξιδέψουμε κανονικά. …».Από οργάνωση… «σκίζει» το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Όσο για το πώς σέβεται και υπολογίζει τους επιβάτες του, …άστα να πάνε.
Κι αν αγαπητό All News Epirus σας περιέγραψα μια περίπτωση ταλαιπωρίας σε συγκεκριμένο δρομολόγιο, σκεφθείτε πόσοι παρόμοιοι ταξιδιώτες  έχουν παρόμοιες δυσάρεστες εμπειρίες, σε διάφορα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Κι αν τα μπλόκα των αγροτών είναι ένα πρόβλημα, προστίθεται κι ένα δεύτερο από το ΚΤΕΛ. Και είναι κρίμα, ένα μεγάλο ΚΤΕΛ σαν των Ιωαννίνων, να λειτουργεί με προχειρότητα και αδιαφορία, κάτι που δεν το κάνουν μικρότερα γειτονικά ΚΤΕΛ. Δυστυχώς….

Νικος  Κ….ς

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη