allnews-epirus

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ...ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ


Θα το περιμένατε να υπάρχει παιδική χαρά στα Γιάννινα, αντίγραφο σε σμίκρυνση των κέντρων εκπαίδευσης Λοκατζήδων, ή έμπνευσης απο τις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς? Μιά βόλτα στην παιδική χαρά της πλατείας Χατζή θα σας πείσει και θα σας καταπλήξει. Μας το έλεγαν περίοικοι, αλλά το θεωρούσαμε υπερβολικό, μέχρι που το είδαμε και πειστήκαμε. 
Δεν γνωρίζουμε αν υπήρξαν τραυματισμοί σε αυτή την παιδική χαρά, αλλά σήμερα που πήγαμε, οι γονείς δεν άφηναν για δευτερόλεπτο τα παιδιά απο τα χέρια τους. Εν ολίγοις, αν δεν έχεις εμπιστοσύνη σε μια παιδική χαρά, ούτε τα παιδιά το ευχαριστιούνται, αλλά και οι γονείς είναι συνεχώς αγχωμένοι.
Ειλικρινά, ποιοί "εμπνέονται" τέτοια παιχνίδια και ποιοί στον Δήμο, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δέχτηκαν να τα αγοράσουν και τα παρέλαβαν για να ...παίζουν τα παιδιά.... ΔΕΙΤΕ παρακάτω αναλυτικά τα όργανα που συγκροτούν αυτή την παιδική χαρά, που προορίζεται μόνο για εκπαίδευση...λοκατζήδων..
 Ημικυλινδρική άνοδος, χωρίς σκαλοπάτια, την οποία τα παιδιά πρέπει να ανέβουν κρατώντας το συρματόσχοινο σε ύψος περίπου 2 μ. Αν αυτή η σανιδένια άνοδος είναι βρεγμένη...ελπίζουμε να μην την αποτολμήσει κανένα παιδάκι.

 Αλλη κάθετη!! ξύλινη "σκάλα", χωρίς... σκαλοπάτια, ή μάλλον με μικρές πρόσθετες σανίδες περίπου 5 εκατοστών, όπου ούτε το παιδικό πόδι μπορεί να πατήσει. Τα παιδιά για να φθάσουν στην κορυφή του παιχνιδιού (ύψος περίπου 2 μ.) πρέπει να κρατηθεί απο το συρματόσχοινο που υπάρχει στο κέντρο της. Αριστερά η ημικυκλική άνοδος απο τα πλάγια, της προηγούμενης φωτογραφίας, χωρίς καθόλου σκαλοπάτια, αλλά με ...συρματόσχοινο.Δεξιά ξεκινάει γέφυρα-σκάλα με κινούμενα σκαλοπάτια δεμένα με αλυσίδες, τύπου γέφυρας "Ιντιάνα Τζόουνς" 

 Εδώ τα παιδιά πρέπει να σκαρφαλώσουν σε συρματόσχοινα, που μόνο στις Σχολές Εκπαίδευσης Λοκατζήδων (σε μεγαλύτερα βέβαια ύψη, αλλά ίδια), συναντάει κανένας.

 Εδώ έχουμε και ανεμόσκαλα. Τα πιτσιρίκια αφού σκαρφαλώσουν την ανεμόσκαλα, ή την κάθετη σκάλα αριστερά, θα πρέπει στην συνέχεια να κρεμαστούν με τα χέρια απο τα συρματόσχοινα που βρίσκονται στην κορυφή του παιχνιδιού και να το διασχίσουν, όπως οι λοκατζήδες πάνω απο τις τεχνικές λίμνες. Αν το παιδάκι δεν είναι υπό την εποπτεία του γονιού του και κουραστούν τα χέρια του, θα πέσει στο έδαφος απο το ύψος των 2,5 έως 3 μ. περίπου. Το φαντάζεστε?

 Κι εδώ συρματόπλεγμα για να σκαρφαλώνουν τα παιδιά και στη συνέχεια να πιάνονται απο τα συρματοπλέγματα της ορδής του παιχνιδιού και να κρέμονται απο εκεί...
 Σκαρφάλωμα απο συρματόσχοινο, ή ανεμόσκαλα, χωρίς κανένα προστατευτικό....
 Κάθετη σκάλα και στη συνέχεια με τα χέρια του το παιδάκι πρέπει να κρεμαστεί από τα συρματόσχοινα. Ακόμη κι αν καταφέρει να τα περάσει όλα , φθάνοντας στην άλλη άκρη, δεν έχει σκάλα να κατέβει, οπότε αφήνει τα χέρια του και αν δεν είναι κοντά του κάποιος συνοδός, θα πέσει στο έδαφος απο ύψος 3 περίπου μ. 

 Κάθετη σκάλα χωρίς ούτε συρματόσχοινο και με σανίδες των 5 εκατ. για να ισορροπήσει το παιδικό πόδι. Από την ίδια σανίδα θα πρέπει να στηρίζει τα χέρια του στο σκαρφάλωμα. Αν είναι δυνατόν...

 Συρματόσχοινα ...λοκατζήδων....
 Σε αυτό το παιχνίδι, από την μια πλευρά υπάρχει τσουλήθρα και απο την άλλη αυτό το άνοιγμα σε ύψος 2 μ. Σε αυτό το άνοιγμα το παιδάκι αν φθάσει εκεί προβληματίζεται. Πηδάει απο εκεί, οπότε δεν αποφεύγει το κάταγμα, ή κρέμεται απο το κόκκινο κυκλικό σίδηρο που υπάρχει εκεί για να κάνει τον...Ταρζάν? Κι αν κρεμαστεί απο εκεί, πάλι θα πρέπει να πηδήσει στο έδαφος απο αυτό το ύψος, γιατί αν δοκιμάσει να επιστρέψει στο σανιδένιο δάπεδο, το πιθανότερο είναι να πέσει με το κεφάλι στο έδαφος.
 Ακίνδυνη φαινομενικά εικόνα: Τα κομματιασμένα δίχτυα των γκολπόστ. 

..... και τα σκουπίδια που σπανίως εμφανίζεται κάποιος να τα συγκεντρώσει...


1 Σχόλια

  1. δυστυχώς όπου γυρίσει το μάτι σου , σκουπίδια παντού και βρωμιά! τα Γιάννενα ήταν καθαρή πόλη, αλλά αυτό το χάλι δεν υπάρχει!!!τι κάνει η δημοτική αρχή? ακόμα και στην είσοδο της πόλης σκουπίδια!!! έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη