allnews-epirus

ΈΦΥΓΕ ΤΟ "ΑΤΙΘΑΣΟ ΑΤΙ" ΤΟΥ "ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ" ΟΣΚΑΡ ΑΛΒΑΡΕΖ

 Το "ατίθασο άτι" του "Αγιαξ της Ηπείρου" ο Όσκαρ Αλβαρέζ, έφυγε απο την ζωή σκορπίζοντας την θλίψη στους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και του ΠΑΟ όπου επίσης αγωνίστηκε ο "Αλβάρα" όπως τον αποκαλούσαν τότε οι φίλαθλοι του ΠΑΣ.
Ο ξαφνικός θάνατος του Αλβαρέζ, έκασε σαν "βόμβα" στους απανταχού της γης φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί ήταν απο τους παίκτες που όλοι αγαπούσαν και τον θαύμαζαν για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.


O Aλβαρέζ γεννήθηκε στην Αργεντινή στις 25 Μαΐου 1948 και είχε έρθει στη χώρα μας το 1972 για να παίξει στον ΠΑΣ Γιάννινα (τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου»), ενώ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου, όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1981.
Αναμφισβήτητα ήταν από τους καλύτερους παίκτες που ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα και χθες το απόγευμα (27 Απριλίου 2016) πέθανε σε ηλικία 68 ετών, με τον γιο του να κάνει γνωστή την είδηση μέσω facebook.
Ο Αλβαρέζ στο ελληνικό πρωτάθλημα συμμετείχε σε 115 αγώνες και στο κύπελλο σε 12 και στα επτά χρόνια που αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική, πέτυχε 80 τέρματα και είναι 4ος στην λίστα με τους μεγαλύτερους ξένους σκόρερ. και για να αγωνιστεί στην Ελλάδα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα 
 
Ο Αργεντινός έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα σημειώνοντας 55 γκολ σε δυο περιόδους στην Β΄ Εθνική και άλλα 22 τις επόμενες δυο χρονιές στην Α΄ Εθνική και έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα με 77 γκολ.
Ομως, και στον Παναθηναϊκό από το 1976 μέχρι το 1980 άφησε το όνομα του χαραγμένο βοηθώντας με τα γκολ του να κατακτήσει τους μοναδικούς τίτλους της καριέρας του που ήταν ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Βαλκανικό (όλα το 1977). Αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό το 1980 έχοντας σημειώσει 57 γκολ στο πρωτάθλημα και τότε βρέθηκε στην 7η θέση των σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Ο Όσκαρ Μαρσελίνο Άλβαρες (Óscar Marcelino Álvarez) είναι πρώην ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στην Αργεντινή στις 25 Μαΐου 1948 και αγωνιζόταν στην επίθεση. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Αργετνινούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Την περίοδο 1968-69 αγωνίστηκε στην Μπάνφιλντ της Αργεντινής όπου σημείωσε 2 γκολ σε 16 παιγνίδια. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στους Νιούελς Ολντ Μπόις του Ροσάριο και την πρώτη του χρονιά έπαιξε σε 6 παιγνίδια και σημείωσε 1 γκολ.
Το 1972 ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γκόμεζ Ντε Φαρία έφερε από την Αργεντινή στην ομάδα τους Εδουάρντο Ριγάνι (Κοντογεωργάκης), Αλφρέδο Γκλάσμαν (Γκλασμάνης), Χοσέ Πάστερνακ (Παστερνάκης), Εδουάρδο Λίσα, Χουάν Μόντες και Όσκαρ Άλβαρες. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές δημιούργησαν το θρύλο του Άγιαξ της Ηπείρου. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Άλβαρες σκόραρε 55 γκολ σε δυο περιόδους στην Β΄ Εθνική και άλλα 22 τις επόμενες δυο χρονιές στην Α΄ Εθνική, έτσι έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα με 77 γκολ.
Το 1976 ο Όσκαρ Άλβαρες μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε εκεί μέχρι το 1980 ενισχύοντας την επιθετική γραμμή. Την πρώτη του σεζόν 1976-1977 σε 32 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε 19 γκολ και βρέθηκε στην 3η θέση των σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος. Τα γκολ του βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το τρεμπλ στις διεκδικήσεις του καθώς ανδείθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, κυπελλούχος Ελλάδας και κυπελλούχος Βαλκανίων. Το 1978 αναδείχθηκε 2ος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό το 1980 έχοντας σημειώσει 57 γκολ για στο πρωτάθλημα τα οποία το κατέτασαν τη δεδομένη στιγμή στην 7η θέση των σκόρερ στην ιστορία της ομάδας πίσω από αθλητές με πολύ περισσότερα έτη συνεισφοράς στο σύλλογο (Αντωνιάδη, Δομάζο, Ελευθεράκη, Παπαεμανουήλ, Λουκανίδη, Πανάκη). Επίσης σημείωσε με τον Παναθηναϊκό και άλλα 10 γκολ για το Κύπελλο Ελλάδας και αποτέλεσε έναν από τους πιο παραγωγικούς σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.
Την περίοδο 1980-81 αγωνίστηκε στον Ατρόμητο όπου και τελείωσε την καριέρα του.Στο ελληνικό πρωτάθλημα συμμετείχε σε 115 αγώνες και στο κύπελλο σε 12. Στα επτά χρόνια που αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική, πέτυχε 80 τέρματα και είναι 4ος στην λίστα με τους μεγαλύτερους ξένους σκόρερ. Για να αγωνιστεί στην Ελλάδα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του «μεγάλου» Όσκαρ Αλβαρέζ και συμπαρίσταται στους οικείους του.Ένας από τους σπουδαιότερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Όσκαρ Μαρσελίνιο Αλβαρέζ, δεν βρίσκεται στη ζωή από τις 27 Απριλίου του 2016. Ο Αργεντινός επιθετικός, που μετακόμισε στην ομάδα μας το 1976 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο αλλά και το Κύπελλο Βαλκανίων, το 1977, στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε με τα πράσινα. Αλλά και να αποτελεί τον δεύτερο ξένο σκόρερ και 11ο συνολικά, με 55 τέρματα στην Α’ Εθνική μετά από 114 εμφανίσεις, στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
Πέραν των αγωνιστικών επιτευγμάτων του, που θα τον διατηρήσουν «ζωντανό» στις μνήμες όλων των οπαδών του «τριφυλλιού», ο εκλιπών υπήρξε και μια από τις πλέον αγαπητές φυσιογνωμίες στις τάξεις των συμπαικτών του, λόγω του χαρακτήρα του.Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για αυτή την απώλεια στην οικογένεια του Όσκαρ Αλβαρέζ.

ΔΟΜΑΖΟΣ: "ΞΕΧΩΡΙΖΕ Ο ΑΛΒΑΡΕΖ..."
Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Μίμης Δομάζος για τον Όσκαρ Αλβαρέζ, ο οποίος έφυγε σήμερα το πρωί σε ηλικία 68 ετών. Ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και χαρακτήρισε εξαιρετικό συμπαίκτη και άνθρωπο τον μεγάλο άσο του ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού. 
«Είχε ωραίες κινήσεις μέσα στην περιοχή, έβλεπε το τέρμα και είχε ευκολία στο σκοράρισμα. Αυτό ήταν το μεγάλο του προσόν, και τα έβλεπε τα δίχτυα τεράστια. Ήταν καλός και με το κεφάλι», ανέφερε αρχικά ο κ. Δομάζοντας και πρόσθεσε: 
«Ήταν πλακατζής. Δεν ήταν καλός ποδοσφαιριστής, ήταν και καλός άνθρωπος. Τον χτυπούσαν, αλλά χτυπούσε και εκείνος. Δεν καθόταν να τις τρώει». 

Όσον αφορά την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα που θριάμβευσε τη δεκαετία του ’70, υπογράμμισε: «Ήταν μία μεγάλη ομάδα εκείνη του ΠΑΣ. Δεν μπορούσαμε να τους κερδίσουμε. Είχε γίνει και ένας τσακωμός. Τώρα έχουν αλλάξει οι καιροί. Οι ποδοσφαιριστές είναι σωστοί, επαγγελματίες και στην εξέδρα βλέπουμε αυτά που βλέπουμε». 
Καταλήγοντας, ο Μίμης Δομάζος σχολίασε πως «από αυτούς τους παίκτες που είχαν έρθει εκείνα τα χρόνια, ξεχώριζε ο Αλβαρέζ».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη