allnews-epirus

ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΟΛΟ(2), ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟ...

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν λίγα λεπτά στην περιοχή του Πύργου. Συγκεκριμένα σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ταρακούνησε την περιοχή, δεν εχουν αναφερθεί μεχρι στιγμής ζημιές.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών καταγράφτηκε στις 18.44 , στην θαλάσσια περιοχή του Κατακόλου, 13χλμ ΝΔ του Πύργου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (αυτόματη επίλυση) ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
2 ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Σεισμός 3,6 Ρίχτερ κούνησε τον Βόλο στις 8:23 σήμερα το βράδυ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12 χλμ νότια-νοτιοανατολικά του Βόλου ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χιλιομέτρων.
Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20:51, ήταν έντασης 2, 4 ρίχτερ και το επίκεντρο του εντοπίζεται 11 χλμ νότια-νοτιοανατολικά του Βόλου με το ίδιο εστιακό βάθος.
Tρίτος σεισμός σημειώθηκε λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 21:47.  Με ένταση 3,5 ρίχτερ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός.  Με εστιακό βάθος 5χλμ το επίκεντρό του εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα νότια του Βόλου.
...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ...
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 16:37 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 96 χλμ ΒΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται Θαλάσσιο χώρο 39 χλμ νότια της Σκύρου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη