allnews-epirus

Ο αέρας ακύρωσε την πρωϊνή πτήση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων...


Aκυρώθηκε η πρωϊνή πτήση της Olympic Air απο Αθήνα προς Γιάννινα και αντίστροφα, λόγω των ανέμων που πνέουν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. 
Έτσι καταγράφηκε και Αυγουστιάτικη ακύρωση πτήσης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, κι αυτή την φορά δεν φταίει το αεροδρόμιο ή κάποιο ραδιοβοήθημα, αλλά τα ελικοφόρα αεροπλάνα που δεν έχουν τις δυνατότητες να προσγειώνονται σε αεροδρόμια που πνέουν ισχυροί άνεμοι. 
Συγκεκριμένα σήμερα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, πνέουν άνεμοι με ισχύ 30 κόμβους, αλλά το κυριότερο είναι οτι πρόκειται για κάθετους ανέμους στον διάδρομο, που εγκυμονούν κινδύνους στο αεροπλάνο όταν προσγειώνεται.
Και οι δύο πτήσεις απο Αθήνα προς Γιάννινα και αντίστροφα, ήταν υπερπλήρεις, κάτι που σημαίνει οτι 160 επιβάτες, έμειναν στα "κρύα του λουτρού" στα δύο αεροδρόμια. 
Το χειρότερο είναι οτι οι ίδιοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν με την βραδινή πτήση (...αν γίνει τελικά κι αυτή), γιατί και αυτή είναι υπερπλήρης. Περίπτωση να δρομολογηθεί Αϊρμπάς, που να συγκεντρώσει όλους τους επιβάτες δεν είναι ορατή γιατί αυτή την περίοδο, όλα τα αεροσκάφη της Aegean  είναι απασχολημένα.  
Αυτή την περίοδο δεν εκτελείται και καμιά μεσημεριανή τρίτη πτήση προς τα Γιάννινα, λόγω των αναγκών προς τα νησιά. Η τρίτη πτήση επανέρχεται κανονικά απο τις 6 Σεπτεμβρίου.
Με την μείωση των πτήσεων προς τα νησιά και το εξωτερικό, η Aegean θα έχει διαθέσιμα Αιρμπας, οπότε περίπου απο τα τέλη Οκτωβρίου, θα τα δρομολογήσει πάλι προς Γιάννινα, οπότε θα υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα πτήσεων και φθηνότερα εισιτήρια, που τώρα είναι στα ύψη...

1 Σχόλια

  1. Πριν λίγο ενημερώθηκε το site της Aegean και τελικά θα γίνει με το A320 της Aegean η βραδυνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη