allnews-epirus

Εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο της ″Δωδώνη″ στην Κύπρο


Τις πόρτες της άνοιξε επίσημα η νέα υπερσύγχρονη μονάδα Χαλουμιού και Αναρής της ″Δωδώνη″ στην Κύπρο, μία επένδυση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Έναν χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για την επέκταση της δραστηριότητάς της στην κυπριακή αγορά, η ″Δωδώνη″ Κύπρου παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και δραστηριοποίησής της στη διάρκεια των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν στην εργοστασιακή μονάδα στη Λεμεσό, παρουσία ανώτατων πολιτικών εκπροσώπων, στελεχών της εταιρείας και των τοπικών Μέσων της Κύπρου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπερσύγχρονη μονάδα της ″Δωδώνη″ για την παραγωγή αγαπημένων παραδοσιακών κυπριακών τυριών, όπως το Χαλούμι και η Αναρή, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2016.
Οι πρώτες εξαγωγές των κυπριακών τυριών ″Δωδώνη″ πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο, με προορισμό τις αγορές της Αυστραλίας και της Ολλανδίας, ενώ η Ελλάδα και η Αυστρία αποτελούν τους αμέσως επόμενους εξαγωγικούς σταθμούς της εταιρείας.
«Παράγοντας συνολικά επτά ξεχωριστούς κωδικούς προϊόντων, η ″Δωδώνη″ Κύπρου ακολουθεί με σεβασμό τους παραδοσιακούς τοπικούς τρόπους παραγωγής και εφαρμόζει υψηλά standards ποιότητας, χρησιμοποιώντας για την παραγωγή των προϊόντων αγνές πρώτες ύλες και αποκλειστικά 100% κυπριακό αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα, ενισχύοντας έμπρακτα την τοπική παραγωγή και τους τοπικούς προμηθευτές», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ″Δωδώνη″ ΑΕ και ″Δωδώνη″ Κύπρου Michael O’Neill, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Κύπρο, μέσω της επένδυσής μας στη ″Δωδώνη″ Κύπρου, η οποία θα ενδυναμώσει την παρουσία της εταιρείας μας σε όλον τον πλανήτη. Αυτή η επένδυση θέτει γερές βάσεις για τη δραστηριότητα της ″Δωδώνη″ στην κυπριακή αγορά και αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στην Κύπρο και στις προοπτικές της, καθιστώντας το Χαλούμι ″Δωδώνη″ διαθέσιμο σε 40 χώρες, διεθνώς, όπου το brand ″Δωδώνη″ είναι καταξιωμένο. Μία τέτοια επένδυση προσφέρει πραγματική αξία στην οικονομία της Κύπρου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς το γάλα που χρησιμοποιεί η ″Δωδώνη″ Κύπρου για τα προϊόντα της είναι 100% κυπριακό. Παράλληλα, οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις μας, πέραν της ενίσχυσης των εξαγωγών, δίνουν την ευκαιρία στους Κύπριους καταναλωτές να γευθούν και να απολαύσουν τα κυπριακά προϊόντα ″Δωδώνη″, προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη μοναδική ποιότητα και την πλούσια γεύση τους».
Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, το εργοστάσιο στην Κύπρο αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερους από 10.000 τόνους φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα, εξάγοντας τα κυπριακά τυριά ″Δωδώνη″ σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Στην πλήρη ανάπτυξή του, το εργοστάσιο θα παρέχει 60 θέσεις εργασίας, ενώ σημειώνεται «ότι κύρια προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η ενεργή στήριξη της προσπάθειας που γίνεται από την κυπριακή κυβέρνηση για την κατοχύρωση του κυπριακού Χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη