allnews-epirus

Αντίδραση του Δήμου στο "όρυγμα" του ΟΤΕ πάνω στην νέα ασφαλτόστρωση της 28ης Οκτωβρίου


Την οργή συμπολιτών και όχι μόνο, προκάλεσε η ενέργεια του ΟΤΕ να σκάψει τον νέο ασφαλτοτάπητα έξω απο το κτίριό του στην 28η Οκτωβρίου, ενώ το έργο αυτό θα μπορούσε να το κάνει δύο μέρες νωρίτερα. Ακολούθησε λοιπόν την γνωστή απαράδεκτη τακτική, των "ορυγμάτων" και της καταστροφής οδοστρωμάτων σε δρόμους της πόλης, αφήνοντας τα συνηθισμένα "μπαλώματα". Επόμενο ήταν να υπάρξει αντίδραση απο τον Δήμο που σε ανακοινωσή του επισημαίνει:
"Ο Δήμος Ιωαννιτών εκτελώντας ένα ευρύ έργο ασφαλτοστρώσεων και μάλιστα σε δρόμους που έχουνε να δούνε το «χρώμα της ασφάλτου» για δεκαετίες, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφύγει το γνωστό ελληνικό φαινόμενο του «ράβε ξήλωνε» στους δρόμους.Τον Φεβρουάριο του 2015 ενημέρωσε εγγράφως όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ότι προγραμματίζει έργα ασφαλτοστρώσεων σε 78 δρόμους του Δήμου.Με το έγγραφο του ζητούσε από όλες τις υπηρεσίες να...
του γνωστοποιήσουν εάν έχουν εκκρεμότητες στους συγκεκριμένους δρόμους και αν αυτό συμβαίνει να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των δικών τους έργων, διότι ο Δήμος δεν πρόκειται να δώσει στο μέλλον άδεια εκτέλεσης εργασιών σε νέο-ασφαλτοστρωμένο δρόμο, παρά μόνο σε περίπτωση ανυπέρβλητης έκτακτης ανάγκης (π.χ. βλάβη σε δίκτυο).Την ίδια διαδικασία έγγραφης ενημέρωσης προς τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας επαναλαμβάνει πλέον ο Δήμος κάθε φορά που μελετάει και προγραμματίζει έργο ασφαλτόστρωσης και κατασκευής δρόμων.Το ζητούμενο αυτής της συνεργασίας είναι να παραλαμβάνει ο Δήμος «καθαρό πεδίο» στους δρόμους που ασφαλτοστρώνει, ώστε για τα επόμενα χρόνια να μην χρειαστεί να «ξηλωθούν» καινούργια έργα.
Πριν ξεκινήσει η ανακατασκευή του άξονα Βηλαρά-Βαλαωρήτου-28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΕΗ οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου της, καθώς και από τη ΔΕΥΑΙ οι συνδέσεις του νέου δικτύου ύδρευσης.
Ο ΟΤΕ προχωρούσε στις δικές του εργασίες αντικατάστασης του δικτύου του, παράλληλα με τις εργασίες που εξελίσσονταν από το Δήμο. Δηλαδή με συνεννόηση και συντονισμό των δύο εργολάβων, στα σημεία όπου ξήλωνε την άσφαλτο η εργολαβία του Δήμου, «περνούσε» η εργολαβία του ΟΤΕ για το δικό του έργο, πριν γίνει η ασφαλτόστρωση.
Στην τελευταία τομή (που αποτέλεσε αντικείμενο σχολίων στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) υπήρξε καθυστέρηση από την πλευρά της εργολαβίας του ΟΤΕ και επενέβη σε σημείο όπου είχε πέσει το πρώτο στρώμα ασφάλτου.
Προφανώς το γεγονός είναι κατακριτέο και ο Δήμος Ιωαννιτών ζήτησε εξηγήσεις από τους αρμόδιους του ΟΤΕ, γιατί η παρέμβαση έγινε χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η άδεια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Πρακτικά δεν δημιουργείται πρόβλημα, ακριβώς γιατί έγινε αμέσως η αποκατάσταση από την εργολαβία του ΟΤΕ και δεν έχει πέσει ακόμη το τελευταίο στρώμα ασφάλτου στο δρόμο από την εργολαβία του Δήμου, το οποίο και θα αποκαταστήσει πλήρως την τομή. 
Γι’ αυτό το λόγο, μετά και τις εξηγήσεις που δόθηκαν, ο Δήμος Ιωαννιτών δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο γεγονός.
Με αφορμή όμως το συγκεκριμένο συμβάν η Δημοτική Αρχή επαναλαμβάνει και πάλι, ότι από την πλευρά της έκανε και κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο του «ράβε ξήλωνε», γι’ αυτό και δεν πρόκειται να δώσει άδεια επεμβάσεων σε δρόμους που ανακατασκευάζονται".

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη