allnews-epirus

EΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ...


Στα λευκά αναμένεται να ντυθούν, από απόψε το βράδυ, αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, από τις βραδινές ώρες, στα ορεινά της βόρειας χώρας και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονία, με υψόμετρο από 500 έως 700 μέτρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει, κατά τόπους, κατακόρυφη πτώση από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τρίτη το κύμα του χιονιά θα επεκταθεί, καθώς αναμένεται να χιονίσει σε όλα τα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, κάτω από 300 μέτρα.
Επίσης, θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου της Στερεάς και της Εύβοιας.

Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά, κυρίως τη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη, οπότε είναι πιθανό να πέσουν νιφάδες και στα βόρεια προάστια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (εκτός από την Κέρκυρα), στην Πελοπόννησο, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη (30/11) σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης της Θεσσαλίας, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


Την νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη (1/12) θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Πάντως, τα φαινόμενα θα σταματήσουν γρήγορα στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά έως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη