allnews-epirus

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑPOLLO & DAT ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΤΗΣΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ...


Αποφασισμένοι να αρχίσουν οπωσδήποτε τις πτήσεις στα Γιάννινα απο τις 5 Ιουνίου, με οποιοδήποτε κόστος, εμφανίζονται τόσο η Apollo, όσο και η Δανέζικη αεροπορική εταιρεία DAT, ακόμη κι αν χρειαστεί όπως -προφανώς χαριτολογώντας -, ισχυρίστηκαν, οτι θα κάνουν τον ανεφοδιασμό του αεροσκάφους στα...Τίρανα ή τα Σκόπια...
Αυτά έγιναν γνωστά σήμερα απο ανθρώπους που έχουν σχέση με τις δύο εταιρείας, ενώ εκπρόσωποι της Αpollo ήταν και στα Γιάννινα, για την προετοιμασία της υποδοχής της πρώτης πτήσης. Απο τους εκπροσώπους της Apollo επαναλήφθηκε για άλλη μια φορά, οτι η εταιρεία έχει σοβαρά πλάνα για την περιοχή, όχι μόνο για τους θερινούς μήνες, αλλά και για τους χειμερινούς και σε καμιά περίπτωση δεν θα εμποδίσει την προσπάθειά τους, η προσωρινή έλλειψη καυσίμων στο αεροδρόμιο.Η πρώτη πτήση των Ιωαννίνων είναι υπερπλήρης με 180 επιβάτες και η Apollo δεν σκέφθηκε καθόλου την μείωση των επιβατών κατά 30 άτομα, για να μεταφέρει το αεροσκάφος μεγαλύτερο όγκο καυσίμων, που θα του επέτρεπαν επιστροφή στην Κοπεγχάγη χωρίς ανεφοδιασμό στα Γιάννινα. 
Στο μεταξύ και σήμερα συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις των τοπικών Αρχών, με ΥΠΑ, αρμόδια υπουργεία και εταιρείες καυσίμων, ενώ η υπόθεση με επιστολή του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου, έφθασαν μέχρι τον πρωθυπουργό και οι πληροφορίες που φθάνουν στο All News Epiruς, κάνουν λόγο για λύση του προβλήματος μέχρι αύριο Παρασκευή...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Στο μεταξύ στην επιστολή του Γ.Γ  του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θανάση Βούρδα, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, απάντησαν με δική τους επιστολή αντικρούωντας τις θέσεις του, ενώ την ίδια επιστολή έστειλαν στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπρίντζη και την ΥΠΑ. 
Στην επιστολή επισημαίνουν τα εξής:

"Η κοινοποίηση σήμερα του ανωτέρω εγγράφου σας, μας προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη,  τόσο ως προς την ουσία του ζητήματος που απασχολεί έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα την τοπική κοινωνία μας, όσο και για το ύφος του.

Οι υποδείξεις σας μάλιστα για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς μείζονα ζητήματα των πολιτών, είναι και άστοχες και προσβλητικές για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα μάλιστα όταν Περιφέρεια και Δήμος Ιωαννιτών, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν λάθη, παραλείψεις ή ακόμη να επισημάνουν καθυστερήσεις και εκκρεμότητες που υπάρχουν στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων, που σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη και επιβίωση της ακριτικής περιοχής της Ηπείρου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, κινήθηκαν και κινούνται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, μεταξύ των οποίων είναι και η στήριξη πρωτοβουλιών αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως είναι και η διεύρυνση της τουριστικής αγοράς και η προσέλκυση νέων τουριστών στην ευρύτερη περιοχή.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, που είναι οικονομικός, κοινωνικός, εθνικός, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις όλες τις διεθνείς προδιαγραφές.

Στην κατεύθυνση αυτή:
Α) Αναδείξαμε ως μείζον ζήτημα την ολοκλήρωση των  εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και σε επίπεδο επίγειων υποδομών και σε επίπεδο βοηθημάτων που βελτιώνουν την προσέγγιση των αεροσκαφών.
Β) Δήμος και Περιφέρεια, συνδράμουν και ενθαρρύνουν σε πολιτικό- πάντα - επίπεδο την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων (όπως και κάθε άλλο αντίστοιχο φορέα) στη σύναψη συνεργασίας με τουριστικούς φορείς της Σκανδιναβίας και όχι μόνο, προς απόδειξη βεβαίως του γεγονότος ότι οι προσπάθειες- αν και "παλιάς κοπής" - αποδίδουν καρπούς.  

Πρέπει να σας επισημάνουμε δε, ότι Περιφέρεια και Δήμος Ιωαννιτών, δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν είχαν και δεν έχουν καμία ανάμειξη στις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των επιχειρηματιών.  Ωστόσο είχαν την υποχρέωση έναντι της τοπικής κοινωνίας την οποία και εκφράζουν, να έλθουν αρωγοί στην  επίλυση  ενός προβλήματος που ανέκυψε εκ των υστέρων και εν αγνοία μας, όπως είναι η λύση της σύμβασης, προ ολίγων μόνο μηνών της μισθώτριας εταιρίας με την ΥΠΑ για την τροφοδοσία των αεροσκαφών στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που μας προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά και για το οποίο εκτιμούμε και αναμένουμε να αναζητηθούν ευθύνες.

Εμείς εμμένουμε στη θέση και στο αίτημά μας, ότι το Υπουργείο Υποδομών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε, ώστε να  επαναλειτουργήσει το  σύστημα ανεφοδιασμού των αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που - όπως ήδη έχετε ενημερωθεί- είναι απαραίτητο και για άλλες πτήσεις που προγραμματίζονται,  μεταξύ των οποίων και των αεροσκαφών που θα χρησιμοποιηθούν για τις έρευνες υδρογονανθράκων.
  
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ                                 ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΓΚΑΣ



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη