allnews-epirus

...ΚΑΙ Η ASTRA AIRLINES ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ...



H πρώτη πτήση της DAT στο αεροδρόμιο  Ιωαννίνων, έφερε το αναμενόμενο ενδιαφέρον κι από άλλες αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Η αρχή έγινε από την γνωστή αεροπορική εταιρεία Astra Airlines που χρόνια δραστηριοποιείται με επιτυχία σε πτήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού με έδρα την Θεσσαλονίκη. 
Σήμερα η Astra Airlines από την Θες/νίκη εκτελεί δρομολόγια στο εξωτερικό προς και από, Μόναχο, Βιέννη. Ντύσσελντορφ, Δρέσδη, Νυρεμβέργη, Φραγκφούρτη και εσωτερικό προς και από, Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Ικαρία, Κάλυμνο, Καστοριά, Κώ, Κοζάνη, Λήμνο, Μήλο, Μύκονο, Μυτιλήνη, Πάρο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη και Σύρο. Ταυτόχρονα εκτελεί και πτήσεις τσάρτερ.
Ο στόλος της αποτελείται από 4κινητήρια τζέτ αεροσκάφη BAe-146-300 112 θέσεων (τα γνωστά AVRO  που χρησιμοποιούσε η Aegean στις πτήσεις της και προς Γιάννινα πριν τα Α-320), αεροσκάφη ATR72-202 των 70 θέσεων και  ATR 42-300 των 48 θέσεων.
Η Astra Airlines υπέβαλλε επίσημο αίτημα στην ΥΠΑ και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, για έναρξη δρομολογίων προς και από τα Γιάννινα, απο τον ερχόμενο χειμώνα, επισημαίνοντας ότι θα χρειάζεται καύσιμα  για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών της.  
Επίσημα η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τις πτήσεις και τους προορισμούς που θα εκτελεί από τα Γιάννινα, πλην δύο πτήσεων που θα εκτελέσει σε λίγες μέρες (14 Ιουνίου), προφανώς τσάρτερ.
Το All News Epirus, συγκέντρωσε από ανθρώπους που έχουν σχέση με την Astra και τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μας ενημέρωσαν τα παρακάτω.
Η Astra είχε από χρόνια στον προγραμματισμό της το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, που τώρα μπορεί πλέον να υλοποιήσει μετά την λειτουργία του GBAS και των έργων που έγιναν.
Τα αεροπλάνα τους θα εκτελούν το δρομολόγιο Θες/νίκη- Ιωάννινα, αφού τα αεροσκάφη της θα αναχωρούν από εκεί και στην συνέχεια δρομολόγια με επιστροφή στην Αθήνα και Ηράκλειο. Ταυτόχρονα από τα Γιάννινα θα μεταφέρει στην Θες/νίκη και αντίστροφα, επιβάτες των άλλων πτήσεών της προς το εξωτερικό και τους λοιπούς προορισμούς της Ελλάδας.  Μια έξυπνη πραγματικά κίνηση, γιατί καθημερινά υπάρχουν επιβάτες από την Ήπειρο για τους προορισμούς της Astra που τώρα θα εξυπηρετούνται γρήγορα και φθηνά. 
Δεδομένου ότι κυρίως στη Γερμανία υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί Ηπειρωτών, δεν αποκλείεται στους σχεδιασμούς της εταιρείας να υπάρξουν στο μέλλον και απευθείας πτήσεις για Γερμανικά αεροδρόμια, συγκεντρώνοντας επιβάτες και από τη Ν. Αλβανία, Αιτωλ/νία, Λευκάδα, Θεσσαλία και Δυτ. Μακεδονία.
Βέβαια επίσημες ανακοινώσεις για τους σχεδιασμούς στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα γίνουν από την εταιρεία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Πέρα από την Astra Airlines στις μεγάλες εταιρείες εξυπηρέτησης αεροσκαφών στην ΥΠΑ και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έχουν απευθυνθεί μέχρι τώρα ζητώντας πληροφορίες, περισσότερες από έξι ξένες αεροπορικές εταιρείες, μετά από αιτήματα ταξιδιωτικών γραφείων για θερινές και χειμερινές πτήσεις από την αρχή του 2018. 
Είναι μια εντυπωσιακή ζήτηση σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον είναι πλέον έντονο για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, κάτι που κάνει περισσότερο επείγουσα την λύση του προβλήματος των καυσίμων. 
Επίσης αίτημα έχουν θέσει και δύο εταιρείες ελικοπτέρων, η μία για αεροψεκασμούς και η δεύτερη για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εταιρείας που κάνει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη