allnews-epirus

Στη Μ.Αλεξάνδρου: Αυτή την πλατειούλα γιατί την αγνοεί η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου?


H Yπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών,  έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της  με φυτά και λουλούδια, σε κεντρικά σημεία της πόλης και καλά κάνει γιατί εκεί είναι και η «βιτρίνα» των Ιωαννίνων.
Όμως η εγκατάλειψη άλλων πλατειών εντός της πόλης, δίνει ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες της πόλης, και ο καλλωπισμός τους μπορεί να γίνει γρήγορα και με μηδαμινό κόστος. Φθάνει να υπάρχει η θέληση από τον Δήμο…
Το All News Epirus εντόπισε στο τέρμα της Μ. Αλεξάνδρου κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στην Καλλιθέα, μια μικρή πλατεία, που έχει πλήρως εγκαταλειφθεί και βρίσκεται σε ένα κόμβο με μεγάλη κίνηση και χιλιάδες διερχόμενοι καθημερινά, βλέπουν αυτή την μικρή πλατεία σε άθλια κατάσταση.
Πέρυσι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καλλιθέα» είχε γίνει μια προσπάθεια καλλωπισμού της πλατειούλας. Αγοράστηκαν από τον Σύλλογο τριανταφυλλιές κι άλλα φυτά, κλείστηκε περιμετρικά με ξύλινο κιγκλίδωμα, περιποιήθηκαν το πράσινο. Είχε αλλάξει όψη… Υπήρχε ένα πρόβλημα που από τον Δήμο είχαν υποσχεθεί να το λύσουν. Δεν υπήρχε νερό για το πότισμα. Για κάποιο διάστημα μέλη του συλλόγου, μετέφεραν νερό και πότιζαν τα φυτά… Αλλά αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί… Απευθύνθηκαν στον Δήμο για σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης, έλαβαν νέες υποσχέσεις, αλλά τίποτε δεν έγινε… Ταυτόχρονα τα φυτά ξεράθηκαν, ακόμη και ένα δένδρο που είχε τοποθετηθεί στο κέντρο, κάποιοι κατέστρεψαν και το μεγαλύτερο μέρος της ξύλινης περίφραξης και το αποτέλεσμα σήμερα είναι απογοητευτικό.
Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, ας δείξει το ενδιαφέρον της και γι αυτές της πλατειούλες εκτός κέντρου και η αρχή πρέπει να γίνει με την εξασφάλιση νερού για πότισμα, έργο ελαχίστου κόστους. Ταυτόχρονα να φυτευτούν φυτά και λουλούδια και να γίνει μια ωραία πλατειούλα. Οι κάτοικοι μέσω του συλλόγου τους είναι πρόθυμοι να προσφέρουν κάθε βοήθεια… Λοιπόν υπάρχει ενδιαφέρον?
Γ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη