allnews-epirus

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

 Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στον λόφο Δουρούτης κοντά στο Νεοχωρόπουλο, και ήδη έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, δεδομένου οτι κατά διαστήματα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η ανησυχία όλων εστιάζεται στο να μη κατέβει η φωτιά προς τον οικισμό του Νεοχωρόπουλου και προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται όλη η προσπάθεια.
Αρχικά η φωτιά εκδηλώθηκε στους πρόποδες του λόφου, όπου υπήρχε χαμηλή βλάστηση και χόρτα και οι πυροσβέστες κατάφεραν αρχικά να την θέσουν υπό έλεγχο. 

Στη συνέχεια οι ισχυροί άνεμοι αναζωπύρωσαν την φωτιά και ταχύτατα επεκτάθηκε στην κορυφή του λόφου, όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση και δένδρα. 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ ζητήθηκαν ενισχύσεις πυροσβεστικών πεζοπόρων τμημάτων απο την Πρέβεζα και τους άλλους νομούς της Ηπείρου, καθώς και απο την Κοζάνη. 

Από το αεροδρόμιο υου Ακτίου απογειώθηκαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη "Πέτζετελ", που έκαναν απο μια ρίψη επιβραδυντικού υλικού που μεταφέρουν και στη συνέχεια επέστρεψαν στο Άκτιο χωρίς να κάνουν δεύτερη έξοδο μετά τον ανεφοδιασμό τους λόγω της νύκτας. Τα αεροπλάνα αυτά δεν είναι σαν τα "Καναντέρ" που μπορούν να κατεβαίνουν σην λίμνη και να γεμίζουν τις δεξαμενές τους με νερό. Φέτος δεν προβλέφθηκε η μόνιμη στάθμευση αεροσκαφών ή του γνωστού πυροσβεστικού ελικοπτέρου "Έρικσον" στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τα οποία μπορούσαν να επέμβουν γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Τώρα το βάρος όλο της πυρόσβεσης πέφτει στην Πυροσβεστική και κυρίως στα πεζοπόρα τμήματά της, και όλοι ελπίζουν να μη ενισχυθούν οι άνεμοι.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη