allnews-epirus

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΤΣΑΡΤΕΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...



Συνεχές το ενδιαφέρον για πτήσεις το 2018 στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Μετά από τις δύο εβδομαδιαίες (που ενδεχομένως αυξηθούν) πτήσεις της Apollo από Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη που  ήδη ανακοινώθηκαν και επίσημα,  Πολωνική εταιρεία ζήτησε και έλαβε την έγκριση για δύο πτήσεις εβδομαδιαίως από Βαρσοβία και Κατοβίτσε. Οι πτήσεις θα γίνονται με αεροσκάφη Aiρμπας Α-321 των 220 θέσεων και η έναρξη θα γίνει αρχές Ιουνίου.  Οι πτήσεις προγραμματίστηκαν από μεγάλο Πολωνικό γραφείο Τουρισμού, που διακινεί δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ ων οπoίων και σε ελληνικούς προορισμούς.

Ήδη για τις πτήσεις των Πολωνών ενημερώθηκε η ΥΠΑ και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες του Al l News Epirus σε εκκρεμότητα είναι οι αιτήσεις δύο ακόμη ευρωπαϊκών εταιρειών  για πτήσεις το 2018 στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και σύντομα θα επισημοποιηθούν. Ενδιαφέρον έχει ήδη εκδηλωθεί και από  Ολλανδικό Γραφείο για πτήσεις τσάρτερ από Άμστερνταμ για Γιάννινα από τον Ιούνιο του 2018.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΑ
Στο μεταξύ από την Αpollo και μια ακόμη εταιρεία είναι στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων οι επαφές για ειδικές ομάδες τουριστών που ενδιαφέρονται  για τον θερινό και χειμερινό τουρισμό στις περιοχές Ζαγοροχωρίων και Κόνιτσας, και κυρίως για ορειβασία, κανόε-καγιάκ, κ.λ.π. Ασφαλείς πληροφορίες του All News Epirus φέρουν ξενοδοχεία και ξενώνες  στο Πάπιγκο, Αρίστη και άλλες περιοχές, να έχουν κλείσει ήδη συμφωνίες και σύντομα η Apollo θα δημοσιοποιήσει τα προγράμματά της γι αυτές τις περιοχές.
-Ενδιαφέρον για τις ίδιες περιοχές εκδηλώθηκε και από την Πολωνική Εταιρεία που προγραμμάτισε τις πτήσεις τσάρτερ για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Οι Πολωνοί  θα ξεκινήσουν για τους προορισμούς των Ιωαννίνων με 100 άτομα την εβδομάδα.
ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ?
Στο μεταξύ …στον αέρα είναι η συνάντηση που είχε ανακοινωθεί  για τις 28 Αυγούστου, μεταξύ των αρμόδιων υπουργών, της ΥΠΑ και των Αρχών των Ιωαννίνων, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με βασικό την λύση των καυσίμων. Επίσημα οι τοπικές Αρχές, μέχρι σήμερα είναι σε αναμονή για το αν θα γίνει ή όχι αυτή η συνάντηση στην Αθήνα και τυχόν αναβολή, φυσικό είναι να προκαλέσει πολλά ερωτηματικά.
Πάντως αν γίνει η συνάντηση, οι Ηπειρώτες, εκτός από το θέμα των καυσίμων, θα θέσουν και τον «απεγκλωβισμό» του αεροδρομίου από το ΤΑΙΠΕΔ και παραχώρησή του στην Περιφέρεια και τους Δήμους της περιοχής.
-Επίσης θα τεθεί και το θέμα των εργασιών για το νέο κτίριο του αεροδρομίου. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες έχουν διακοπεί με το πρόσχημα των αδειών του προσωπικού από την κατασκευάστρια εταιρεία με προοπτική να επαναρχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα. Κατά πόσο αυτό θα γίνει, θα το ξέρουμε σύντομα, γιατί κυκλοφόρησε μια φήμη για διακοπή της χρηματοδότησης των έργων, κάτι που επίσημα δεν επιβεβαιώνει καμιά πηγή… Θα επανέλθουμε όμως σε αυτή την υπόθεση, γιατί …παρατράβηξε και δεν μπορεί να συνεχιστεί…

Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ G-BAS
Για τις 29 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η πιστοποίηση του δορυφορικού συστήματος G-BAS στο  αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που θα λύσει προβλήματα χαμηλής νέφωσης και ομίχλης, που δημιουργούσαν προβλήματα με ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων.
Η πιστοποίηση θα γίνει με ειδικό αεροσκάφος της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που θα ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κω και Μυτιλήνης.
Οι Ιταλοί ζήτησαν να ανεφοδιάζεται το αεροπλάνο τους στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αλλά λόγω του προβλήματος της έλλειψης καυσίμων, αυτό θα γίνεται στο Άκτιο και την Κέρκυρα.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη