allnews-epirus

Επίσκεψη της Μ. Τζούφη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου



Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, έπειτα και από σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία της Αν. Υπουργού κ. Φωτίου και υπηρεσιακά στελέχη για θέματα κοινωνικής προστασίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η βουλευτής συζήτησε διεξοδικά με την Πρόεδρο και τον Αντιπροέδρο, κ.κ. Κατερίνα Μιτοπούλου και Σπύρο Μάγκα. Παρευρέθηκαν επίσης η Διευθύντρια της Μονάδας Προστασίας ΑμεΑ Ιωαννίνων «Νεομάρτυς Γεώργιος», κ. Άννα Παύλου, η Αν. Διευθύντρια του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων, κ. Εύη Κήτα καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
 
Κεντρικό ζητήματα συζήτησης αποτέλεσε η περεταίρω ενίσχυση των δομών με την πρόσληψη προσωπικού ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργικότητά τους. Η κ. Μιτοπούλου ανέφερε πως παρά την τοποθέτηση μικρού αριθμού εργαζομένων μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, αλλά και μέσω του ΟΑΕΔ, έχουν ήδη ξεκινήσει πρωτοβουλίες για την πρόσληψη επιπρόσθετου επικουρικού προσωπικού. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά της τόνισε πως πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες και να γίνει επαναπροσανατολισμός των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, με σαφή προσδιορισμό του απαιτούμενου αριθμού για τις δομές Πρόνοιας. Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα συνεργασιών για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών (ιατρών, θεραπευτών κλπ.), καθώς και στη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων έργου για αντίστοιχες υπηρεσίες.
 
Στη συνέχεια η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων, του Κέντρου Πρόνοιας και των Φορέων των ασθενών, όπως και μεταξύ των Κέντρων Πρόνοιας, ώστε να επιτευχθούν ουσιαστικές συνέργειες αλλά και διεκδικήσεις Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την άντληση χρηματοδότησης. Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της επιτάχυνσης της διοικητικής ανασυγκρότησης και τη δημιουργία νέων οργανισμών, ενώ σχετικά με τις εκκρεμότητες των δεδουλευμένων (αργίες και υπερωρίες), η βουλευτής διαβεβαίωσε για την καταβολή των δεδουλευμένων της περιόδου 2016-2017, λέγοντας ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

Τέλος, συζητήθηκαν μια σειρά από κινήσεις που έχουν προγραμματιστεί σχετικά με τη βελτίωση των υποδομών και της λειτουργικότητας των Κέντρων Προστασίας, καθώς και την οργάνωση δράσεων εξωστρέφειας και διασύνδεσης με την πόλη. Παράλληλα, τέθηκε το ενδεχόμενο πιθανής δημιουργίας Κέντρου Ημερήσιας Φιλοξενίας για παιδιά τυπικής ανάπτυξης.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη