allnews-epirus

Συνέντευξη Θ, Μπέγκα :Kύπρος και Ιωάννινα εγκαινιάζουν απευθείας πτήσεις


Την αεροπορική σύνδεση Κύπρου – Ιωαννίνων αποκάλυψαν στον Κυπριακό ραδιοσταθμό ACTIVE, o Δήμαρχος Θωμάς Μπέκας και ο υπεύθυνος στρατηγικής Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Σαμ Κουδούνης.

Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Διπλωματία των πόλεων» πραγματοποιούν επίσκεψη στην Κύπρο, με σκοπό την ενίσχυση των πολιτιστικών, τουριστικών και εμπορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέκας, ανέφερε ότι η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Κύπρου, θα είναι σημαντικό βήμα προς τη σύσφιξη των σχέσεων, οι οποίες θα μπορούν να διευρυνθούν και σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο της Παιδείας, καθώς τα Ιωάννινα διαθέτουν πολύ καλά Πανεπιστήμια στα οποία φοιτούν Κύπριοι.  Και φοιτητές από Ιωάννινα βρίσκονται σε Κυπριακά πανεπιστήμια ανέφερε, κάτι που έχει ήδη ανοίξει το δίαυλο επικοινωνίας στον εκπαιδευτικό τομέα, άρα απομένει ο επιχειρηματικός. 
«Τα προηγούμενα χρόνια θέλαμε να αναπτυχθούμε αλλά ήταν δύσκολο λόγω κρίσης, καταφέραμε την αναβάθμιση του αεροδρομίου τα τελευταία χρόνια, το οποίο έχει όλες τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει διεθνείς πτήσεις γι αυτό και αρχίσαμε τις διαπραγματεύσεις μας με αεροπορικές εταιρείες σε διάφορες χώρες. Είχαμε συνάντηση με την Κυπριακή αεροπορική εταιρεία TOUS και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άμεσα προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων».
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ανέφερε πως επίκειται και συνάντηση με την εταιρεία Cobalt, για να γίνει ανάλογη συμφωνία.
Επαφές με ξενοδόχους και άλλους επιχειρηματίες 
Η σύνδεση με ανθρώπους των τόπων μας είναι εξαιρετική ανέφερε ο κύριος Σαμ Κουδούνης, λέγοντας ότι θα γίνουν και κατ ιδίαν επαφές με κόσμο από τον τουριστικό και επιχειρηματικό τομέα της Κύπρου, προκειμένου να εντοπιστούν τα κοινά εργαλεία τουριστικής επικοινωνίας και οι κοινοί στόχοι, με στόχο να μεταφέρουμε το σύνθημα «Ποτέ η Ήπειρος δεν ήταν πιο κοντά».
Οι απευθείας πτήσεις με τη Λάρνακα εξήγησε δίνει την ευκαιρία στα Ιωάννινα να ανοίξουν τα φτερά τους και προς τις Αραβικές χώρες.


Εφημερίδα "Φιλελεύθερος" Κύπρου

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη