allnews-epirus

Πέθανε ο ακαδημαϊκός Παύλος Πανταζής - Άφησε την σφραγίδα του και στο ΦΠΨ Ιωαννίνων


  Φτωχότερη είναι από χθες η ακαδημαϊκή κοινότητα με τον θάνατο του αναπληρωτή καθηγητή στην Κλινική Κοινωνική Ψυχολογία στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Παύλου Πανταζή.
   Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, ο Παύλος Πανταζής απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1991). Διετέλεσε επίσης επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, επίκουρος, λέκτορας και διδάσκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου, ενώ υπήρξε λέκτορας και επιστημονικός συνεργάτης (1982-1991) στο Τμήμα Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
   Στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται επιστημονικές δημοσιεύσεις (βιβλία, κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, άρθρα σε περιοδικά, άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων, επιστημονικές εκθέσεις), συμμετοχές και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και συμμετοχή ως μέλος σε ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες και επιτροπές.

Γαβρόγλου: «Μία από τις πιο ανιδιοτελείς παρουσίες του Πανεπιστημίου»
«Μία από τις πιο ανιδιοτελείς παρουσίες του Πανεπιστημίου», χαρακτήρισε τον Παύλο Πανταζή ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. Ο Παύλος Πανταζής, καθηγητής του τμήματος Κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ.
«Μία από τις πιο ανιδιοτελείς παρουσίες του Πανεπιστημίου δεν είναι πια μαζί μας. Ο Παύλος Πανταζής δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο. Αγωνιούσε μονίμως για το μέλλον της Εκπαίδευσής μας, επιχειρηματολογούσε με πάθος για την σημασία της διεπιστημονικότητας, και ήταν πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί ακόμη και αυτά που πολλοί θεωρούσαν ελάσσονες δημοκρατικές κατακτήσεις. Πάνω από όλα, όμως, ο Παύλος ήταν ένας διανοούμενος της Αριστεράς. Από αυτούς που λιγοστεύουν», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη