allnews-epirus

Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων η βάση για το ελικόπτερο "Έρικσον"


Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων βρίσκεται απο προχθές το γνωστό πυροσβεστικό ελικόπτερο "Έρικσον" και σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς, εδώ θα είναι φέτος η βάση του για να καλύπτει Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Νότιο Αλβανία, όταν οι φωτιές στην γειτονική χώρα απειλούν ελληνικό έδαφος κοντά στα σύνορα.

Μετά την εγκατάσταση καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, λύθηκε το πρόβλημα ανεφοδιασμού με καύσιμα και για το "Ερικσον" και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, θεωρείται ιδανικό για βάση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, πόσο μάλλον που χειριστής του είναι ο Γιαννιώτης Αλέξης Παπακώστας, απο τους πλέον έμπειρους αφού πετάει για πολλά χρόνια με το συγκεκριμένο ελικόπτερο και έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες πτήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Φυσικά το "Έρικσον", θα επεμβαίνει σε κάθε γωνιά της χώρας όταν αυτό ααιτείται και δεν είναι αναγκαία η παραμονή του στην Ήπειρο.

Είναι ιδιαίτερα θετικό στοιχείο η παραμονή του "Έρικσον" στα Γιάννινα, γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό ιπτάμενο μέσο πυρόσβεσης, το πλέον κατάλληλο για το ορεινό ανάγλυφο της περιοχής, κάτι που έχει αποδείξει πάμπολλες φορές στο παρελθόν. 
Άλλωστε η... "καρριέρα" στην Ελλάδα του "Έρικσον" ξεκίνησε απο τα Γιάννινα, όταν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη