allnews-epirus

Φιλιππιάδα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με λίμνες



Με  επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα (Κυριακή 22 Απριλίου) οι διήμερες εργασίες της 5ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Ζηρού. Στα αξιοσημείωτα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας των εργασιών, ο χαρακτηρισμός από τον πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων με λίμνες Γεώργιο Καπεντζώνη, αλλά και όλα τα μέλη του Δικτύου ως παράδειγμα καλής πρακτικής αξιοποίησης λίμνης, το έργο των πλωτών εξεδρών και πισινών που έχει συμβασιοποιηθεί και θα κατασκευαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Λίμνη Ζηρού. 

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών της 5ης Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής  σημείωσε: “Εκτιμώ ότι η 5η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με λίμνες ολοκληρώθηκε με ξεχωριστή επιτυχία. Τέθηκαν πολύ σοβαρά και ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν πόλεις με λίμνες αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα. Μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με τους ομολόγους Δημάρχους και εκπροσώπους Δήμων με λίμνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις εξαιρετικών ομιλητών, αποκτήσαμε γνώσεις που θα μας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στη συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Δίκτυο Πόλεων με λίμνες και ειδικότερα τον πρόεδρο κ. Καπεντζώνη για την άριστη συνεργασία που είχαμε, τους εισηγητές, τους Δημάρχους και εκπροσώπους Δήμων, μελών του δικτύου, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για να στεφθεί από επιτυχία η 5η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με λίμνες. Η αξιοποίηση και ανάπτυξη των δύο λιμνών του Δήμου μας και ιδιαίτερα της λίμνης Ζηρού που έγινε αντικείμενο εκτενής συζήτησης στη “γ.σ.” εκφράζει και αγκαλιάζει το όραμα της δημοτικής αρχής, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας για ανάπτυξη βασισμένη στη σύγχρονη τεχνολογία και επιχειρηματικότητα και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Πολύ σύντομα στη λίμνη Ζηρού θα τοποθετηθεί κολυμβητική δεξαμενή και πλωτές εξέδρες, που θα δώσουν την απαραίτητη ζωντάνια σ' αυτό το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο. Ελπίζουμε η Πολιτεία να λάβει σοβαρά υπόψη τα συμπεράσματα της 5ης Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με λίμνες και με τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις να διευκολύνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αξιοποίηση των λιμνών και των παρόχθιων περιοχών”.
φωτο: Ο Κωνσταντίνος Νταλαμάγκας, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και έφορος Εθνικών ομάδων Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, εισηγείται το θέμα του. 

Κατά τη σημερινή δεύτερη και τελευταία ημέρα των εργασιών, μίλησαν επίσης ο κ. Γεώργιος Μαρινάκης, πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και δήμαρχος Ρεθύμνου, ο κ. Φρίξος Τριάντος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της 7ης Περιφέρειας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο κ. Κωνσταντίνος Νταλαμάγκας, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και έφορος Εθνικών ομάδων Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.
Τις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Γενικής Συνέλευσης παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η περιφερειακή σύμβουλος Άρτας κα Αναστασία Σίμου και οι κ.κ. Συγκούνας και Κύρλας από την Κτηματική Υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου.










Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη